UPDATE #NOW

Γιατί οι τσέπες στα γυνακεία τζιν είναι πιο μικρές απ' ότι στα ανδρικά;


The Jennettes

23 Αυγούστου 2018

mikail-duran-568865-unsplash_1.jpg

Η εύρεση του τέλειου τζιν μπορεί να είναι αρκετά διασκεδαστική έως εξαιρετικά δύσκολη. Αν καταφέρεις να βρεις το ένα ζευγάτι που θα ταιριάζει στο σώμα σου και θα σε αφήνει να κινείσαι ελεύθερα, θα πρέπει ακόμα και τότε να αντιμετωπίσεις μία ακόμη δυσκολία στο design του: τις τσέπες. Οι γυναίκες που φοράνε τζιν έπρεπε από πάντα να αντιμετωπίζουν το γεγονός πως αυτές οι τσέπες είναι σχεδόν άχρηστες - αφού χωράνε απλά ένα κλειδί ή κάτι αντίστοιχα μικρό.

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε πρόσφατα πως το μέγεθος στις τσέπες των γυναικείων τζιν είναι πολύ πιο μικρό απ' ότι των ανδρικών τζιν. Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο The Pudding, αποκάλυψε πως κατά μέσο όρο οι μπροστινές τσέπες στα γυναικεία τζιν είναι 48% μικρότερες και 6.5% πιο στενές απ' ότι στα ανδρικά.

Ο λόγος πάει αρκετά πίσω στην ιστορία. Οι τσέπες είχαν εξαρχής σκοπό να φιλοξενούν τα χρήματα και τα υπάρχοντα εκείνου που τις φορούσε - τα οποία, σε πολλές στιγμές της Ευρωπαϊκής ιστορίας, άνηκαν μόνο στον σύζυγο κάποιας ή στον πατέρα της, σύμφωνα με το BBC. Από τους ιστορικούς γνωρίζουμε πως οι άντρες τον 16ο αιώνα είχαν τσέπες στα ρούχα τους και πως η βασίλισσα Elizabeth I είχε ζητήσει να ραφτούν τσέπες στα φορέματά της. Ωστόσο, με την αλλαγή της μόδας, οι γυναικείες τσέπες έγιναν μικρές τσάντες και τον 18ο αιώνα, ζώνες που μπορούσαν να μεταφέρουν όλα τα απαραίτητα. 

Οπότε, αν το κινητό δεν χωράει ολόκληρο στην τσέπη του τζιν σας, τώρα ξέρετε γιατί.

 

Δείτε ακόμη: 3 τρόποι για να φοράτε το τζιν σας όλη μέρα