UPDATE #NOW

Μία νεαρή γυναίκα απέκτησε καρκίνο επειδή έτρωγε τα νύχια της


The Jennettes

12 Σεπτεμβρίου 2018

photo-1508764356915-704089a634e2.jpg

Αν είστε από αυτούς που τρώνε τα νύχια τους από συνήθεια, μόλις διαβάσετε το παρακάτω είναι πολύ πιθανό να σταματήσετε μία και καλή. Μία 20χρονη γυναίκα ονόματι Courtney Whithorn έχασε τον αντίχειρά της, αφού ανέπτυξε μία σπάνια μορφή καρκίνου. Ο λόγος; Το ότι έτρωγε τα νύχια της.

Σύμφωνα με τη The Sun, η Whithorn έτρωγε τόσο πολύ τα νύχια της που κατάφερε να βγάλει το νύχι του αντίχειρά της εντελώς το 2014, με αποτέλεσμα να μην μεγαλώσει ποτέ εντελώς. Το δέρμα κάτω από το νύχι της άρχισε να γίνεται μαύρο, κάνοντάς τη να αναζητήσει ιατρική βοήθεια που οδήγησε στη διάγνωση μίας σπάνιας μορφής κακρκίνου, η οποία όπως πιστεύουν οι γιατροί έχει να κάνει με το ότι έτρωγε τα νύχια της. "Όταν ανακάλυψα πως το ότι έτρωγα τα νύχια μου ήταν ο λόγος που διαγνώστηκα με καρκίνο, με διέλυσε," είπε η Whithorn στη The Sun. Ενώ έκανε πολλές επεμβάσεις για να αφαιρέσει το κομμάτι που είχε μαυρίσει, τα κακοήθη κύτταρα στον αντίχειρά της και δύο λεμφαδένες και να ελέγξει τον καρκίνο, οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν τον αντίχειρά της μέχρι την άρθρωση.

"Δεν υπάρχουν αρκετές έρευνες για να υπολογίσουμε ποιο είναι το ποσοστό επιβίωσης ή ποιες είναι οι πιθανότητες να επιστρέψει," είπε η Whithorn. "Περιμένω ακόμα τα αποτελέσματα της εγχείρησης από την προηγούμενη εβδομάδα, και αν είναι καθαρά, τότε ο χειρουργός με παρακολουθεί για τα επόμενα πέντε χρόνια και θα κάνω συχνές εξετάσεις".

Πριν ανησυχήσετε πως η κακή σας συνήθεια θα προκαλέσει καρκίνο, πρέπει να ξέρετε πως δεν έχεο αποδεχθεί επίσημα πως το να τρώτε τα νύχια σας προκαλεί καρκίνο. "Δεν υπάρχουν έρευνες που να δείχνουν πως το τραύμα συμβάλλει σε αυτού του είδους το μελάνωμα," είπε η Mona Gohara, δερματολόγος στο Yale University. Ωστόσο, ακόμα κι αν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα πως το δάγκωμα των νυχιών σας μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο, είναι εξαιρετικά σπάνια. "Το να τρώει κάποιος τα νύχια του δεν θεωρείται παράγοντας κινδύνου για καρκίνο - είναι απλά μία αηδιαστική συνήθεια, ειδικά λόγω μικροβίων."

Φυσικά, αν δείτε αλλαγές στα νύχια ή το δέρμα σας καλό θα ήταν να επισκευθείτε έναν δερματολόγο.