UPDATE #NOW

5 ατάκες που λένε οι κοινωνιοπαθείς στο σύντροφό τους


The Jennettes

26 Σεπτεμβρίου 2018

milan-popovic-596860-unsplash.jpg

Οι κοινωνιοπαθείς φημίζονται για την έλλειψη κατανόησης που δείχνουν στους γύρω τους. Βέβαια, όταν πρόκειται για το σύντροφό τους, κάνουν προσπάθειες να βγάλουν προς τα έξω τον καλύτερό τους εαυτό. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι τον αντιμετωπίζουν σαν έναν άνθρωπο που αγαπούν και σέβονται, αλλά σαν ένα τρόπαιο.

Υπάρχουν ορισμένες φράσεις-κλειδιά που ένας  κοινωνιοπαθής χρησιμοποιεί αποκλειστικά όταν απευθύνεται στο «άλλο του μισό», οι οποίες τον βοηθούν να γίνει χειριστικός  και να πάρει τον έλεγχο της σχέσης στα χέρια του.

Ποιες είναι αυτές;

1. Δεν έχω ξανανιώσει έτσι για κανέναν

Εάν μας το έλεγε οποιοσδήποτε άλλος, θα το θεωρούσαμε μία απλή εκδήλωση αγάπης. Όταν, όμως, αυτά τα λόγια προέρχονται από κάποιον ψυχοπαθή, μάλλον πρόκειται για ψέματα. Μας το λένε απλώς επειδή γνωρίζουν ότι αυτό θέλουμε να ακούσουμε, και όχι επειδή το αισθάνονται.

2. Είσαι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί

To κίνητρο ενός ψυχοπαθή είναι η δύναμη. Λέγοντάς μας κάτι τέτοιο ή ότι είμαστε «ό,τι πιο όμορφο έχει δει», θεωρεί πως θα μπορέσει ευκολότερα να μας χειριστεί.

3. Είσαι τυχερός/ή που με έχεις

Όταν του τελειώσουν τα κοπλιμέντα, ο κοινωνιοπαθής θα προσπαθήσει να μας πείσει πόσο καλύτερος είναι από εμάς. «Κανείς δε θα σου φερθεί καλύτερα από εμένα», «Κανείς δε θα σε αγαπήσει όπως εγώ» και «Μου αξίζει  κάτι καλύτερο», είναι μερικές από τις ατάκες που θα χρησιμοποιήσει για να μας μειώσει.

4. Μου το χρωστάς

Κρατάει το λογαριασμό όσων έχει κάνει για εμάς, και φροντίζει να μας το υπενθυμίζει κάθε φορά που αισθάνεται ανασφάλεια.

5. Δεν έχω χρόνο για αυτό

Ένας κοινωνιοπαθής θα κάνει τα πάντα για να φανεί καλύτερος από εμάς. Όταν αρχίσουμε να του παραπονιόμαστε για κάτι, θα μας δείξει πόσο «μικροί» του φαινόμαστε, και θα μας πει ότι έχει να ασχοληθεί με άλλα, πιο σοβαρά πράγματα.

 

Διαβάστε επίσης: 2.500 γυναίκες αποκαλύπτουν τι ψάχνουν σε έναν άνδρα

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα