Πώς θα βρείτε φθηνά αεροπορικά για τα Χριστούγεννα

Σάββατο 27 Οκτώβριος 2018
nelson_carvalheiro_berlin_christmas_australia_261.jpg

Το καλοκαίρι έχει εδώ και καιρό κλείσει την πόρτα του και τα πρώτα φθινοπωρινά κρύα γεννούν όνειρα για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις. Για να απολαύσετε ωστόσο τις χειμερινές σας διακοπές πέρα από έναν συναρπαστικό προορισμό θα πρέπει να βρείτε και μια συναρπαστική τιμή. Ποια είναι όμως η φθηνότερη εβδομάδα για να κλείσετε αεροπορικά για τα Χριστούγεννα, ποιος είναι ο φθηνότερος μήνας και πότε κερδίζετε τη μεγαλύτερη έκπτωση. Υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες που πρέπει να αποφύγετε, και ποιες οι καλύτερες ημερομηνίες για να κλείσετε αεροπορικά για για Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, ΗΠΑ κ.α;

Η Skyscanner, - η μηχανή ανεύρεσης αεροπορικών εισιτηρίων που κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των ταξιδίων παγκοσμίως και που χρησιμοποιούν κάθε μήνα περισσότεροι από 60 εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο χρησιμοποεί τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή της κι εστιάζει στον ‘Ελληνα ταξιδιώτη για να παρουσιάσει συνήθειες προτιμήσεις και συμβουλές για ιδιαίτερες χριστουγεννιάτικες εμπειρίες.

Ο φθηνότερος μήνας για αεροπορικά εσωτερικού

Ποιος είναι λοιπόν ο φθηνότερος μήνας για αεροπορικά εσωτερικού; Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Skyscanner ο Αύγουστος είναι ο φθηνότερος μήνας να κλείσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια για πτήσεις εντός Ελλάδας για την εβδομάδα των Χριστουγέννων μιας και η έκπτωση αγγίζει τα -29% με μέση τιμή τα 109 Ευρώ.

Ακολουθεί ο Σεπτέμβριος με μέση τιμή τα 127 ευρώ και φθηνότερα κατά 17% αεροπορικά εισιτήρια ενώ μειωμένος είναι και ο Οκτώβριος, ο οποίος παρουσιάζει μείωση τιμής κατά -10% με μέση τιμή τα 139 ευρώ.

Ακατάλληλος μήνας κρίνεται ο Νοέμβριος αφού οι τιμές καταγράφουν μόλις -1% έκπτωση με τη μέση τιμή να ανεβαίνει στα 153 ευρώ, ενώ σίγουρα πρέπει να αποφεύγεται ο Δεκέμβριος όπου οι τιμές αυξάνονται κατά +20% και η μέση τιμή ανεβαίνει στα 185 ευρώ.

Ο φθηνότερος μήνας για αεροπορικά εξωτερικού

Όσον αφορά τώρα στις πτήσεις σε προορισμούς του εξωτερικού ο φθηνότερος μήνας αποδεικνύεται ο Σεπτέμβριος κι όχι ο Αύγουστος, όπως θα περίμενε κανείς αφού κατά τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού οι τιμές των αεροπορικών είναι μειωμένες κατά -15% με μέση τιμή τα 273 ευρώ σε αντίθεση με τον Σεπτέμβριο που η μείωση φτάνει το -16% με μέση τιμή τα 270 ευρώ.

Οκτώβριος και Νοέμβριος δεν ενδείκνυται μιας και τα αεροπορικά έχουν ήδη ανέβει παρουσιάζοντας μέση τιμή τα 359 ευρώ, αυξημένη δηλαδή κατά 12%. Ο πλέον ακατάλληλος δε, είναι ο μήνας Δεκέμβριος όπου η τιμή σκαρφαλώνει στα 406 ευρώ κατά μέσο όρο παρουσιάζοντας αύξηση κατά +26%.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

TRENDING ARTICLES