UPDATE #NOW

«Η Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου σάρωσε τα British Independent Film Awards


The Jennettes

4 Δεκεμβρίου 2018

abaca_655949_040.jpg

Η μαύρη κωμωδία «Η Ευνοούμενη» (The Favourite) του Γιώργου Λάνθιμου κυριάρχησε στα φετινά British Independent Film Awards, κατακτώντας το ρεκόρ των 10 βραβείων.

Η «Η Ευνοούμενη» κέρδισε τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου για το δίδυμο των Deborah Davis και Tony McNamara, Α' Γυναικείου Ρόλου για την Olivia Colman και του Β' Γυναικείου Ρόλου για τη Rachel Weisz. Παραλλήλως, η ταινία βραβεύτηκε στις τεχνικές κατηγορίες Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Κομμώσεων και Μακιγιάζ, Casting, Κοστουμιών και Φωτογραφίας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Queen will see you now. Don’t miss Olivia Colman in #TheFavourite. Now playing in select theatres. Reserve your tickets today through the link in bio.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Favourite (@thefavouritemovie) στις

Το «The Favourite» εστιάζει στη σχέση της Βασίλισσας Άννας (Colman), της μακροχρόνιας ευνοούμενής της Sarah Churchill (Weisz), και της νεοφερμένης Abigail Hill (Emma Stone). Το σενάριο της Deborah Davis είχε υπάρξει στη λίστα με τα καλύτερα σενάρια που δεν έχουν μεταφερθεί στην οθόνη το 2009 και πέρασε πολλά πριν τελικώς η παραγωγή του υποστηριχθεί από τη Film4. Παραλλήλως, η συνύπαρξη των τριών γυναικών στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχει υπάρξει θέμα συζήτησης σε πολλές συνεντεύξεις από την πρεμιέρα της ταινίας.

Τέλος, εντύπωση έχει προκαλέσει ότι η προβολή της στις ελληνικές αίθουσες έχει μεταφερθεί για τις 7 Φεβρουαρίου, ενώ στις περισσότερες χώρες θα προβληθεί από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου. Για αυτόν το λόγο, έχει δημιουργηθεί το hashtag #savethefavourite και #FerePiswTonLanthimo, με σκοπό τη μετακίνηση της ημερομηνίας προβολής στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Δείτε ακόμη: To Beauty Evolution της Emma Stone