UPDATE #NOW

Πώς γυρίστηκε η πιο διάσημη σκηνή του κινηματογράφου με τη Mary Poppins να κατεβαίνει από τον ουρανό με την ομπρέλα


21 Ιανουαρίου 2019

d.jpg

Λονδίνο 1910. Μία οικογένεια χρειάζεται οπωσδήποτε βοήθεια. Ο πατέρας δουλεύει σε τράπεζα και λείπει πολλές ώρες από το σπίτι. Το ίδιο και η μητέρα που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών μέσα από το κίνημα της σουφραζέτας. Το ζευγάρι αναγκάζεται να προσλάβει νταντά για να φροντίσει τα παιδιά τους.

Όμως, τα παιδιά είναι πολύ ζωηρά και η μία νταντά φεύγει μετά την άλλη. Ο πατέρας βάζει μία αγγελία στην εφημερίδα, στην οποία ζητά μια αυστηρή γκουβερνάντα, που θα μπορέσει να επιβληθεί στα παιδιά του. Δεκάδες γυναίκες βλέπουν την αγγελία και πάνε στο σπίτι της οικογένειας για να διεκδικήσουν τη θέση. Όμως, ξαφνικά ένας δυνατός αέρας τις παρασέρνει.

Ως «μάνα εξ ουρανού» κατεβαίνει από ψηλά η Μαίρη Πόπινς με τη μαγική της ομπρέλα, που θα σώσει την οικογένεια και θα «μαγέψει» τα παιδιά με τις ικανότητές της. Η στιγμή που η Μαίρη Πόπινς κατεβαίνει από τον ουρανό είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου. Όμως, για την ηθοποιό Τζούλι Άντριους που υποδύθηκε την Μαίρη Πόπινς ήταν μια τραυματική εμπειρία, καθώς όπως ανέφερε σε συνέντευξή της, κινδύνευσε να πεθάνει.

Διαβάστε τη συνέχεια στη Μηχανή του Χρόνου