UPDATE #NOW

Ένα διαφορετικό #10yearschallenge αντιμετωπίζουν τα εξαφανισμένα παιδιά


The Jennettes

23 Ιανουαρίου 2019

p1d1qacohsp8t11991bgm1r1a18029.jpg

Πολλά έχουν γραφτεί τον τελευταίο καιρό για το #10yearschallenge που έχει κατακλύσει το διαδίκτυο. Για κάποιους είναι μια αφορμή να θυμηθούν μια αγαπημένη τους στιγμή από το παρελθόν, για άλλους είναι μια ευκαιρία να μιλήσουν για την πρόοδο που έχουν κάνει, να αυτοσαρκαστούν ή να επιδείξουν το πόσο αγέραστοι είναι, ενώ έχει ειπωθεί ακόμα κι οτι πρόκειται για μια κίνηση που μπορεί να έχει στόχο να μαζέψει δεδομένα για την αναγνώριση προσώπου στη διάρκεια πολλών ετών.

Υπάρχει όμως κι ένα #10yearschallenge που δεν είναι σαν τα άλλα. Eίναι η πρόκληση των ανθρώπων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία της ψηφιακής ενηλικίωσης για να επιστήσουν την προσοχή στις περιπτώσεις παιδιών που έχουν εξαφανιστεί εδώ και χρόνια, αποκτώντας μια εικόνα για το πώς μπορεί να μοιάζουν σήμερα. Σε αυτούς ανήκουν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά «Missing Children Europe», και το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που ήταν από τους πρώτους Οργανισμούς που αξιοποίησε αυτή την τεχνολογία σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (ICMEC).

«Οι μακροχρόνιες περιπτώσεις εξαφανισμένων παιδιών τις περισσότερες φορές είναι πολύ τραυματικές για τις οικογένειες που δεν μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους», εξηγεί η Gail Rego, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. «Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε τη δική μας καμπάνια #10YearChallenge απεικονίζοντας παιδιά που είναι εξαφανισμένα για περισσότερα από 10 χρόνια και επειδή οι φωτογραφίες ψηφιακής ενηλικίωσης πιθανότατα να αποτελούν πλέον το μοναδικό μέσο για να βρούμε κάποιες πληροφορίες για το τι πραγματικά συνέβη. Χρησιμοποιήσαμε αριστερά τις πραγματικές φωτογραφίες παιδιών την στιγμή που εξαφανίστηκαν, ενώ από τη δεξιά πλευρά βλέπουμε μέσα από την τεχνολογία πώς μπορούν να μοιάζουν αυτά τα παιδιά δέκα χρόνια μετά», εξηγεί η ίδια.

Διαβάστε επίσης: #WorldChildrensDay: Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού έχει χρώμα μπλε

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία «Missing Children Europe» μας ενθαρρύνει όλους να μοιραστούμε τις φωτογραφίες του #10yearschallenge προκειμένου να βρεθούν πληροφορίες για να εντοπιστούν αυτά τα παιδιά.

Πηγή: Το Χαμόγελο Του Παιδιού