UPDATE #NOW

Who's She?: Η καινούρια εκδοχή του επιτραπέζιου "Μάντεψε Ποιος" με σημαντικές γυναίκες της ιστορίας


The Jennettes

25 Ιανουαρίου 2019

whos-she-guessing-game-women-designboom1800.jpg

Σίγουγα θυμάστε το "Μάντεψε ποιος", το κλασικό παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες προσπαθούν μέσα από ερωτήσεις να μαντέψουν ποια είναι η κρυμμένη φιγούρα που έχει διαλέξει ο αντίπαλός τους.

Το διάσημο επιτραπέζιο της δεκαετίας του '70 αναβιώνει σε μια πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή, στην οποία τιμώνται τα κατορθώματα διάσημων γυναικών της ιστορίας. Η Πολωνή σχεδιάστρια Zuzia Kozerska δημιούργησε μια πανέμορφη, ξύλινη εκδοχή του κλασικού ταμπλό του "Μάντεψε Ποιος", το οποιο περιλαμβάνει 28 γυναίκες της παγκόσμιας ιστορίας, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται αστροναύτες, κατάσκοποι, αθλήτριες κι επιστήμονες.

Παραλλήλως οι παίκτες ενθαρρύνονται να μην κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το χρώμα των μαλλιών και του δέρματος, όπως στο "Μάντεψε Ποιος", αλλά ερωτήσεις που σχετίζονται με τα κατορθώματά τους, όπως "έχει κερδίσει βραβείο Νόμπελ;". Το παιχνίδι που δημιουργήθηκε με crowd funding (δηλαδή χρηματοδοτήθηκε από το κοινό που ήθελε να δημιουργηθεί το παιχνίδι), έχει σκοπό να ψυχαγωγήσει, να πληροφορήσει, και να τιμήσει τις ηρωίδες της ιστορίας, δείχνοντας ότι οι γυναίκες μπορούν να κάνουν τα πάντα.

Δείτε ακόμη: 9 γυναίκες που κατέκτησαν το διάστημα