UPDATE #NOW

5 σειρές για να δείτε την Ημέρα της Γυναίκας


Αφροδίτη Σακκά

8 Μαρτίου 2019

ob_6eb41c_uc28xooqdt4zvq4rpkznxhuupjk.jpg

Από τότε που οι σειρές μπήκαν στη ζωή μου, όλα άλλαξαν: Τα σκαμπό των bars αντικαταστάθηκαν από τα μαλακά μαξιλάρια του καναπέ μου, τα cocktails έγιναν τσάι (παγωμένο το καλοκαίρι), το ντουλάπι γέμισε από τα κατάλληλα snacks και για πρώτη φορά επένδυσα στο λεγόμενο "loungewear". Ναι, καλά καταλάβατε, δεν βγαίνω τα Σάββατα τα βράδια και σε περίπτωση που αναρωτιέται κανείς για το πού βρίσκομαι μετά τις 9 τις καθημερινές, η απάντηση είναι μπροστά από τη οθόνη της τηλεόρασης που η συγκάτοικός μου είχε την ευγενή καλοσύνη να κάνει update σε μεγαλύτερη πριν λίγους μήνες.

Κάπου εδώ να σημειώσω πως έχω ζωή, απλά - μεταξύ μας είμαστε - όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να κάνεις το βήμα να ντυθείς, να ετοιμαστείς και να βγεις έξω, όταν ξέρεις πως 1. κάνει πολύ κρύο, 2. κάνει πολλή ζέστη, 3. παίζει την αγαπημένη σου σειρά και θα μπορούσες να βρίσκεσαι στο κρεβάτι ή στον καναπέ, αγκαλιά με ένα μπολ ποπ κορν και το κατοικίδιό σου (cat ladies ενωθείτε!). Anyway, το θέμα είναι πως έχω επενδύσει στο θέμα σειρές και χρειάζομαι ελάχιστες αφορμές για να καλυφθώ με κουβέρτα μέχρι τα μάτια και να παρακολουθώ για ώρες - ειδικά από τότε που απέκτησα WIND VISION και τα Fox και Foxlife ανάμεσα σε 60 συνδρομητικά κανάλια, μου προσφέρουν αρκετούς λόγους να ακυρώνω πλάνα στα κοινά chats.

Η σημερινή μου αφορμή, λοιπόν, είναι η Ημέρα της Γυναίκας, φυσικά, την οποία μου αρέσει να γιορτάζω πραγματοποιώντας λίγο self-love και αφιερώνοντας χρόνο στον εαυτό μου, κάνοντας τα πράγματα που με ευχαριστούν - όπως το να βλέπω τις αγαπημένες μου σειρές (προφανώς). Φέτος, λοιπόν, θα κάνω την αγαπημένη μου μάσκα ομορφιάς, θα φορέσω τις πιο κομψές μου πιτζάμες και θα αφιερώσω τη μέρα στις αγαπημένες μου σειρές. Κι αν θέλετε να γιορτάσετε τη μέρα με τον ίδιο τρόπο, ιδού όλες οι σειρές που με έχουν κερδίσει φέτος:

Suits

Εντάξει, πέρα από το ενδιαφέρον μου για τα χρόνια της Meghan Markle πριν γίνει δούκισσα του Sussex και όσο ήταν η αγαπημένη όλων Rachel (μία νεαρή δικηγόρος που προσπαθεί να αποδείξει την αξία της σε ένα ανδροκρατούμενο εργασιακό χώρο), η σειρά Suits έχει αρκετά πλεονεκτήματα που καταφέρνουν να διατηρούν το ενδιαφέρον του θεατή, χωρίς διαλείμματα για scrolling στο Instagram. Με 8 σεζόν και την 9η στα σκαριά, το δράμα βασισμένο γύρω από μία δικηγορική εταιρία στη Νέα Υόρκη και αποδεικνύει πως δε χρειάζεται να έχεις σπουδάσει νομική για να κολλήσεις με κάθε επεισόδιο και υπόθεση. Επιπλέον, η σειρά περιλαμβάνει και ένα ικανοποιητικό κομμάτι κωμωδίας και ρομαντικών σκηνών, ενώ οι σχέσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών είναι αρκετές για να δημιουργείται συνεχώς νέα πλοκή. Επίσης, είναι με διαφορά η αγαπημένη μου σειρά για να βλέπω θαμμένη κάτω απ' το πάπλωμα και απ' το κινητό, με το WIND VISION App, όσο αγνοώ τον έξω κόσμο.

Παρασκευή 8/3 στο κανάλι FOX της WIND VISION

New Girl

To New Girl μπορεί να γίνει πραγματικό addiction από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Ένας βασικός λόγος είναι, φυσικά, η Jess (ή αλλιώς Zooey Deschanel) για το στιλ της, το χιούμορ της και τις πετυχημένες ατάκες της, αλλά κυρίως επειδή είναι μία σειρά που έχει την ικανότητα να σε κάνει να νιώσεις καλά - να χαμογελάσεις, να γελάσεις δυνατά και να κρατήσει το ενδιαφέρον χωρίς να χρειάζεται να δημιουργεί υπερβολικές σκηνές δράσης και ίντριγκας. Είναι, βασικά, η σειρά που θα δεις όταν νιώθεις down. Η σχέσεις μεταξύ πέντε φίλων και συγκατοίκων που συνεχώς αλλάζουν και εξελίσσονται είναι ο βασικός κορμός αυτού του sitcom και οι 7 σεζόν του αποδεικνύουν πως δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο από λίγο χιούμορ και real life εμπειρίες για να ταυτιστούμε απόλυτα με τους "adorkable" (έναν όρο που λάνσαρε το New Girl) χαρακτήρες του.

Παρασκευή 8/3 στο FOXlife της WIND VISION

Scandal

Το Scandal είναι ακόμη μία σειρά που αποτέλεσε milestone στον κόσμο της μικρής οθόνης, με την Kerry Washington να είναι η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό δράμα από το 1974 (τέθηκε, μάλιστα, υποψήφια για βραβείο Emmy για τον ρόλο της ως Olivia). Το πολιτικό δράμα βασίστηκε εν μέρει στη ζωή της Judy Smith, που στην πραγματική ζωή, υπήρξε βοηθός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, George H.W. Bush και εξελίχθηκε σε μία διασκεδαστική και συγχρόνως εξαιρετικά πετυχημένη ανάλυση της πολιτικής δύναμης στην Αμερική. Φυσικά, δε λείπουν τα απρόσμενα plot twists και η μεγάλη ιστορία αγάπης μεταξύ Olivia και Fitz, που κράτησε άγρυπνους τόσους ανθρώπους για 7 ολόκληρες σεζόν. Σε περίπτωση που αγρυπνήσετε, τουλάχιστον να ξέρετε, πως αν δεν μένετε μόνοι, δε χρειάζεται να παρακολουθήσετε το ρομάντζο στο χαμηλό κάτω απ' τα σκεπάσματα, απλά στείλτε το με chromecast από το κινητό στη τηλεόραση με το Android TV app της WIND VISION και απολαύστε όπως πρέπει.

Παρασκευή 8/3 στο FOXlife της WIND VISION

Once Upon a Time

Το Once Upon a Time διαφέρει αρκετά από τις υπόλοιπες σειρές της λίστας, αφού είναι το fantasy drama που κατάφερε να κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό όσο κανένα άλλο για 7 σεζόν. Η ιστορία ξεκινά βασιζόμενη στο πώς η Emma βρίσκει ξανά το βιολογικό της παιδί και προσπαθεί να το σώσει από την κακιά μάγισσα μητριά του, ενώ εξελίσσεται σε μία πολύπλοκη ιστορία που θυμίζει κάτι από αδερφούς Grimm. Διαφορετικοί κόσμοι, περίπλοκα χρονοδιαγράμματα και συνυφασμένες σχέσεις, είναι βασικά στοιχεία της σειράς που αποτελεί κάτι παραπάνω από μερικά επεισόδια ενός παραμυθιού. Δείχνει έντονα τη διαφορά μεταξύ καλού και κακού, ειδικά όσον αφορά τον αλτρουϊσμό και τις σχέσεις σε μία οικογένεια, ενώ παρουσιάζει μία κοινή αλήθεια: Είμαστε πολύ παραπάνω απ' αυτό που φαίνεται στην επιφάνεια.

Παρασκευή 8/3 στο FOXlife της WIND VISION

Good Trouble

Κράτησα την πιο νέα σειρά της λίστας για το τέλος, αφού το spin-off της σειράς The Fosters, Good Trouble, είναι όχι απλά πετυχημένο, αλλά και μία εξαιρετική απεικόνιση της Generation Z (δηλαδή, της γενιάς των νεαρών ενηλίκων του 2019) και ακολουθεί δύο αδερφές, την Callie και τη Marianna όσο προχωρούν στην επόμενη φάση της ζωής τους μετά την αποφοίτησή τους απ' το MIT. Είναι μία κοινωνικά προοδευτική σειρά που περιλαμβάνει το diversity που χρειάζεται για να αντικατοπτρίζεται ο κόσμος στον οποίο ζούμε. Με μόλις 1 σεζόν και ενώ έχει ανανεωθεί για 2η, το Good Trouble έχει κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό με απόλυτη επιτυχία, ως μία φρέσκια σειρά, με real life σχέσεις, προκλήσεις, δυσκολίες, χιούμορ και κοινωνικά μηνύματα από τη "νέα" γενιά, που θα σας κρατήσουν το ενδιαφέρον σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεστε.

Παρασκευή 8/3 στο FOXlife της WIND VISION

Κάπου εδώ να σημειώσω πως εκτός του ότι εγγυώμαι προσωπικά για τις παραπάνω σειρές και αν δεν καταφέρετε να τις δείτε όλες στις 8/3, η WIND VISION σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε ξανά τα επεισόδια μέχρι και 7 μέρες μετά. Και αν οι ικανότητές σας στην κουζίνα είναι όπως οι δικές μου και έχετε καταφέρει να κάψετε μακαρόνια, υπάρχει η δυνατότητα Pause, Play και Rewind ανά πάσα στιγμή. Απλά λέω.

Enjoy!