UPDATE #NOW

Ο επόμενος διαστημικός περίπατος θα είναι...γυναικεία υπόθεση


The Jennettes

7 Μαρτίου 2019

nasa-45074-unsplash.jpg

Στις 29 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος εξολοκλήρου γυναίκειος περίπατος στο φεγγάρι, σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή. Η πρώτη γυναίκα που περπάτησε στο διάστημα ήταν η Svetlana Savitskaya, στις 25 Ιουλίου του 1984..

Οι αστροναύτες της ΝΑSA Anne McClain και Christina Koch θα πραγματοποιήσουν αυτήν τη δράση στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ως μέρος του πληρώματος Expedition 59, ενώ η Kristen Facciol, θα χειρίζεται και θα ελέγχει την πτήση τους από το Johnson Space Center της NASA, στο Houston.

Η Facciol, η οποία προέρχεται από την καναδική Διαστημική Εταιρεία, μοιράστηκε τα νέα με ένα tweet, γεμάτη ενθουσιασμό: "Μόλις ανακάλυψα ότι θα είμαι στην κονσόλα, παρέχοντας υποστήριξη στον πρώτο γυναικείο διαστημικό περίπατο με τις @AstroAnnimal και @Astro_Christina και δεν μπορώ να συγκρατήσω τον ενθουσιασμό μου!! #WomenInSTEM #WomenInEngineering #WomenInSpace"

Οι διαστημικοί περίπατοι πραγματοποιούνται για πολλούς λόγους, επιτρέποντας στους επιστήμονες να διεξάγουν πειράματα για να ελέγξουν το πώς το διάστημα αλληλεπιδρά με διάφορα πράγματα, ενώ παραλλήλως ελέγχουν και τον εξοπλισμό. Συνήθως διαρκούν περίπου πέντε με οκτώ ώρες.

Το 2017, η NASA ανακοίνωσε ότι 59 γυναίκες πέταξαν στο διάστημα, συμπεριλαμβανομένων κοσμοναυτών, αστροναυτών και εμπειρογνωμώνων.

Δείτε ακόμη: 9 γυναίκες που κατέκτησαν το διάστημα