UPDATE #NOW

H πρώτη μέρα της άνοιξης θα συμπέσει με την τελευταία υπερπανσέληνο της χρονιάς


The Jennettes

20 Μαρτίου 2019

mike-petrucci-607505-unsplash1.jpg

Μια ιδιαίτερη σύμπτωση θα λάβει χώρα απόψε, καθώς η εαρινή ισημερία θα συμπέσει με την τρίτη και τελευταία υπερπανσέληνο του φετινού έτους.

Η εαρινή ισημερία, που σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης, θα συμβεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ενώ στις 03:43 της Πέμπτης στο νυχτερινό ουρανό θα μπορούμε να δούμε την υπερπανσέληνο του Μαρτίου, που θα είναι και η τελευταία του 2019 (οι προηγούμενες ήταν στις 21 Ιανουαρίου και στις 19 Φεβρουαρίου).

Η Τρίτη 20 Μαρτίου, είναι η επίσημη έναρξη της άνοιξης στο βόρειο ημισφαίριο, καθώς η μέρα αρχίζει να μεγαλώνει έως το θερινό ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου. Αντίστροφα, στο νότιο ημισφαίριο θα ξεκινήσει επίσημα το φθνόπωρο, οπότε η μέρα θα αρχίσει να μικραίνει.

Η εαρινή ισημερία δεν έχει σταθερή ημερομηνία και ποικίλει ανάμεσα στις 19, στις 20 και στις 21 Μαρτίου. Παραλλήλως, η άνοιξη συνεχίζει να συρρικνώνεται ανεπαίσθητα, χάνοντας ένα λεπτό της ώρας σε σχέση με πέρυσι. Εδώ και χιλιάδες χρόνια, η εποχή αυτή μικραίνει στο βόρειο ημισφαίριο και ό,τι χάνει, το κερδίζει σε διάρκεια το καλοκαίρι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα