UPDATE #NOW

Όλα όσα συμβαίνουν στο Internet σε μόλις ένα λεπτό!


The Jennettes

3 Απριλίου 2019

benjamin-dada-323461-unsplash1.jpg

Συχνά αρνούμαστε τη σημασία του "ενός λεπτού" στην πραγματική ζωή. Υπάρχουν πάρα πολλά που μπορούν να αλλάξουν σε 60 δευτερόλεπτα. Το ίδιο συμβαίνει και στο Internet: Περνάμε πολύ χρόνο σερφάροντας, και δεν συνειδητοποιούμε πόσο γρήγορα περνάει η ώρα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ξέρουμε τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε ένα μόλις λεπτό του διαδικτυακού κόσμου.

Χάρη στους Lori Lewis, Officially Chadd και Visual Capitalist που συνέλεξαν τα δεδομένα, μπορούμε να μάθουμε και να δουμε τι συμβαίνει σε μόλις εξήντα δευτερόλεπτα στο internet: Στο Facebook γίνονται 1 εκατομμύριο logins, ενώ στο Youtube βλέπονται 4.5 εκατομμύρια videos. Παραλλήλως, γίνονται 3.8 εκατομμύρια αναζητήσεις στο Google, ξοδεύονται σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια, και στέλνονται 41.6 εκατομμύρια μηνύματα στο Whatsapp και το Facebook Messenger.

Όταν συγκρίνουμε αυτά τα νούμερα με τα αντίστοιχα της προηγούμενης χρονιάς, παρατηρούμε ότι πολλές κατηγορίες δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα, κι έχουν αποκτήσει μια αύξηση στους αριθμούς τους. Το Facebook και το Google έχουν αποκτήσει επιπλέον 30.000 login και 100.000 αναζητήσεις αντίστοιχα σε ένα χρόνο. Από την άλλη πλευρά, πλατφόρμες όπως το Instagram και το Netflix έχουν μια τεράστια αύξηση στον αριθμό χρηστών που τα χρησιμοποιούν κάθε λεπτό.

Είναι πολύ εντυπωσιακό το πώς η χρήση του διαδικτύου μόνο αυξάνεται κάθε μέρα που περνάει. Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι όταν θα ξαναδούμε αυτά τα δεδομένα του χρόνου, θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Δείτε ακόμη: 15 γάτες που έσπασαν το internet