UPDATE #NOW

«Our Planet»: Οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ δακρύζουν μπροστά στον τραγικό θάνατο των θαλάσσιων ίππων


The Jennettes

15 Απριλίου 2019

netflix.jpg

Πριν λίγες ημέρες, ένα απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ του Netflix "Our Planet" είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου σοκάροντας και ραγίζοντας τις καρδιές του κοινού. Τo video ήταν ιδιαίτερα σκληρό, καθώς έδειχνε θαλάσσιους ίππους να πέφτουν από τα βράχια, μπερδεμένοι, απελπισμένοι, και σχεδόν τυφλοί.

Το Netflix μοιράστηκε ένα νέο video, το οποίο δείχνει την ίδια αυτή στιγμή για τους κινηματογραφιστές, οι οποίοι αιχμαλώτισαν τη συγκλονιστική στιγμή που οι θαλάσσιοι ελέφαντες πέφτουν από μια στενή άκρη ενός γκρεμού, οδηγούμενοι στο θάνατό τους.

Το αρχικό απόσπασμα προέρχεται από το δεύτερο επεισόδιο της συγκεκριμένης σειράς, και δείχνει πώς οι θαλάσσιοι ίπποι, απομονωμένοι στην άκρη του γκρεμού, συγχυσμένοι από τη μειωμένη κάλλυψη πάγου και την περιορισμένη όρασή τους, πέφτουν από "ύψη στα οποία δεν έπρεπε ποτέ να έχουν φτάσει", όπως το θέτει και ο αφηγητής του ντοκιμαντέρ, David Attenborough

Το "παρασκηνιακό" υλικό δείχνει τoν οδυνηρό αντίκτυπο που είχε η κινηματογράφηση της σκηνής στο συνεργείο. "Είτε σκοτώνονται πέφτοντας είτε χτυπώντας ο ένας πάνω στον άλλο, επειδή υπάρχουν εκατοντάδες από αυτούς στριμωγμένοι σε πολύ μικρά τμήματα παραλίας", εξηγεί ο cameraman Jamie McPherson. "Eίναι η λυπητερή πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής", λέει η παραγωγός Sophie Lanfear, ανάμεσα σε δάκρυα. "Σου ραγίζει την καρδιά".

Σύμφωνα με τον επιστήμονα που βοηθάει το συνεργείο του ντοκιμαντέρ, οι θαλάσσιοι ίπποι συνήθιζαν να χρησιμοποιούν τον πάγο, οπότε δεν ανέβαιναν στους γκρεμούς. Πλέον αναγκάζονται να σκαρφαλώνουν, ενώ δεν εναι προετοιμασμένοι από τη φύση για να τα καταφέρουν, με αποτέλεσμα να χάνουν τις ζωές τους.

Δείτε ακόμη: #TrashtagChallenge