UPDATE #NOW

Κάννες 2019: πασαρέλα σταρ, διπλωματία και πολιτική ορθότητα


21 Απριλίου 2019

abaca_678474_080.jpg

Το 72ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κυανής Ακτής είναι πληθωρικό σε ηχηρά ονόματα, ενδεχομένως και σε καλές ταινίες, ενώ φαίνεται πως έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία σε ζητήματα που τα περασμένα χρόνια είχαν αποτελέσει αγκάθι στο κόκκινο χαλί και του είχαν στοιχίσει σε δημοτικότητα

«Μία πλούσια πασαρέλα από πασίγνωστους ηθοποιούς, ένα σωστό ποσοστό εκπροσώπησης του γυναικείου φύλου, θεματολογία που καλύπτει τόσο τους ρομαντικούς, όσο και τους πολιτικοποιημένους: ο Τιερί Φρεμό μπορεί να παρουσιάσει την 72η εκδοχή του Φεστιβάλ των Καννών με ένα πλατύ χαμόγελο.

Όσο για την απουσία της νέας ταινίας του Ταραντίνο από το διαγωνιστικό τμήμα, έχει και αυτό την εξήγησή του, καθώς προκειμένου να προλάβει τις προθεσμίες και να ολοκληρώσει το φιλμ του, ο αμερικανός σκηνοθέτης έπρεπε να κάνει το σάλτο μορτάλε-και τελικά δεν το έκανε»: αυτό είναι το περιεκτικό σχόλιο του κριτικού κινηματογράφου της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, Πάολο Μερεγκέτι. Και συνεχίζει: «Μέχρι στιγμής, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην κωμωδία με ζόμπι του Τζιμ Τζάρμους «The dead don’t die», με ένα καστ που θα κάνει τα φλας να πάρουν φωτιά: Μπιλ Μάρεϊ, Τίλντα Σουίντον, Σελένα Γκόμεζ, Στιβ Μπουσέμι, Ανταμ Ντράιβερ, Κλοέ Σεβινί). Όσο για τον σπουδαίο Πέδρο Αλμοδόβαρ, μπορεί η ταινία του «Dolor y Gloria» να βγήκε ήδη στους ισπανικούς κινηματογράφους, όμως οι Κάννες, ακριβώς επειδή πρόκειται για τον Αλμοδόβαρ, θα κάνουν τα στραβά μάτια και δεν θα τον αφήσουν απέξω». Διαβάστε τη συνέχει εδώ.