UPDATE #NOW

Η Βρετανική αστυνομία δημοσίευσε τη φωτογραφία μιας γυναίκας που καθαρίζει τζάμια ως προειδοποίηση


The Jennettes

25 Απριλίου 2019

somerset-police-wash-window.jpg

Η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου μοιράστηκε τη φωτογραφία μιας γυναίκας που καθαρίζει τζάμια λέγοντας ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτό. Στη φωτογραφία, βλέπουμε τη γυναίκα να σκουπίζει το τζάμι, αλλά η προειδοποίηση της αστυνομίας λέει: "Βλέπετε κάποιον που είναι πάντα μέσα στο σπίτι και καθαρίζει; Που ποτέ δε βγαίνει από το σπίτι μόνος του; Αυτό θα μπορούσε να είναι δείγμα οικιακής καταναγκαστικής εργασίας. Πολλά θύματα δεν ξέρουν ότι γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και χρειάζεται να γίνετε εσείς η φωνή τους".

Σύμφωνα με το Essex Live, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι "βασιζόμαστε πολύ στο κοινό για να γίνει τα μάτια και τα αφτιά μας, να βρεθεί σε μέρη που εμείς δεν μπορούμε πάντα. Οι πληροφορίες παίζουν τεράστιο ρόλο στη μάχη μας με το έγκλημα, οι πληροφορίες που λαμβάνουμε από το κοινό μπορούν να είναι το χαμένο κομάτι του πάζλ ή να δώσουν λύση σε μια υπόθεση".

Η αστυνομία του Wiltshire πρόσθεσε σε άλλη δημοσίευση: "Βλέπετε κάποιο άτομο υπεύθυνο για τη φροντίδα παιδιών 24 ώρες την ημέρα, ενώ δεν επιτρέπεται να βγει μόνο του από το σπίτι; Η καταναγκαστική οικιακή εργασία είναι σχεδόν αόρατη αλλά ξέρουμε ότι υπάρχει. Αναφέρετέ το σε εμάς".

Τον Νοέμβριο, αναφέρθηκε ότι ο αριθμός των Ευρωπαίων μεταναστών που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν τη μεγαλύτερη πτώση που έχει σημειωθεί από το 1997, καθώς η αγορά εργασίας αλλάζει στη Βρετανία. Ταυτόχρονα, οι μετανάστες από χώρες της Μέσης ανατολής φαίνεται πως γίνονται συχνά θύματα εκμετάλλευσης, ιδίως οι γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση και στις χώρες καταγωγής τους ή κατά το ταξίδι τους.

Δείτε ακόμη: 15 φωτογραφίες που συγκλόνισαν τον κόσμο