UPDATE #NOW

102 καρδιές σε ένα καθηλωτικό graffiti για το Μάτι


The Jennettes

1 Ιουνίου 2019

image00003_1.jpg

«Oι 102 ψυχές δεν χάθηκαν, οι  ψυχές δεν χάνονται ποτέ και ξαναφυτρώνουν σαν τους καρπούς», λέει ο Hambas, δημιουργός της εντυπωσιακής τοιχογραφίας που κοσμεί πλέον τον τοίχο του δημοτικού σχολείου της Ραφήνας. Ο Hambas είναι ένας street artist με πολύ ιδιαίτερη ματιά, του οποίου τα έργα γίνονται συχνά viral. Αυτό όμως είναι ίσως το πιο καθηλωτικό. 

Θέλοντας να τιμήσει τους 102 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους με οδυνηρό τρόπο στο Μάτι πέρυσι, ο Hambas δημιούργησε ένα graffiti, στο οποίο απεικονίζεται ένα παιδί που φυτεύει κλαρί με 102 καρδιές καρπούς. Το έργο είναι συμβολικό, κι όπως λέει ο ίδιος ο Hambas, «μιλάει για τον κύκλο της ζωής το θάνατο και την ψυχή μετέπειτα του θανάτου». Εξηγεί πως βιώσε την εθνική τραγωδία αρκετά βαθιά, δεδομένου ότι έχει περάσει όλα τα καλοκαίρια του στο Μάτι κι έχει φίλους εκεί. Την ίδια περίοδο μάλιστα έχασε τη μητέρα του, οπότε από την πρώτη στιγμή ήξερε ότι ήθελε να κάνει κάτι για αυτό το γεγονός.

Μέσα από αυτό το graffiti, το οποίο έγινε ένα χρόνο μετά την πυρκαγιά, και σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας, ο Hambas δείχνει ότι οι άνθρωποι δεν ξεχνούν το περιστατικό. "Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από την τραγωδία στο Μάτι. Αυτό είναι για το Μάτι. 102 καρδιές καρποί. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ", έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram, μαζί με τις εικόνες από το έργο του.

Δείτε ακόμη: Ένας genious street artist στους δρόμους της Νέας Υόρκης