UPDATE #NOW

8 διάσημοι μύθοι καταρρίπτονται με το quiz της Avis


Χριστίνα Γουδρούπη

12 Ιουνίου 2019

paje-victoria-1221853-unsplash1.jpg

Όταν μιλάμε για μύθους, εννοούμε τις εντυπωσιακές ιστορίες, που όσο κι αν φαίνονται αληθινές, δεν είναι. Οι άνθρωποι αγαπάμε πολύ τους μύθους, καθώς τρέφουν την έμφυτη περιέργειά μας και προκαλούν την κριτική μας ικανότητα. Μας αρέσει να ακούμε για διάσημα μυστήρια, για κρυμμένες αλήθειες, και για τις πραγματικές ιστορίες πίσω από τα μεγάλα ψέματα.

Δεν είναι όμως όλοι οι μύθοι ίδιοι. Κάποιοι είναι ιδιαίτερα πιστευτοί και κάποιοι άλλοι φαίνονται εντελώς παράλογοι στους περισσότερους ανθρώπους. Κάποιοι είναι αρκετά αθώοι, και αναπαράγονται από μικρές ομάδες χωρίς να προκαλούν πρόβλημα σε κανέναν, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν αντίκτυπο στην καθημερινότητά μας, και μας κοστίζουν. Στην εποχή που ζούμε, στην οποία όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες, είναι σημαντικό να ξέρουμε να διαχωρίζουμε την πραγματικότητα από τους μύθους.

Παρακάτω ακολουθούν 8 διάσημοι μύθοι, τους οποίους θα καταρρίψουμε, όχι μόνο για να μάθουμε την αλήθεια για το φεγγάρι, τους εξωγήινους, τα αεροπλάνα, και το leasing, αλλά και για να διεκδικήσουμε υπέροχα δώρα μέσα από το quiz της Avis.

1. O άνθρωπος δεν πάτησε στη Σελήνη το 1969. Οι γνωστές σκηνές γυρίστηκαν μυστικά στη γη από διάσημο σκηνοθέτη.

Τι συμβαίνει πραγματικά;

Πρόκειται για μια κλασική θεωρία συνωμοσίας, η οποία μπορεί εύκολα να αποδειχθεί ως μύθος. Από το 1969 που πάτησε για πρώτη φορά ο άνθρωπος στο φεγγάρι, έως το 1972, έχουν γίνει άλλες 5 επιτυχημένες αποστολές.

2. Το σέρβις του αυτοκινήτου μας το πληρώνουμε μόνοι μας.

Τι συμβαίνει πραγματικά;

Ο συγκεκριμένος μύθος θα ίσχυε, αν δεν υπήρχε το Avis Leasing. Μέσα στο πακέτο του Avis Leasing συμπεριλαμβάνονται τα σέρβις του αυτοκινήτου, και με αυτόν τον τρόπο, η ετήσια συντήρηση παύει να είναι πονοκέφαλος.

3. Υπάρχουν καταραμένα email, γνωστά και ως chain letters, που αν δεν τα στείλεις σε 5-10 φίλους σου, θα σου συμβεί κάτι κακό!

Τι συμβαίνει πραγματικά;

Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από αυτά τα emails ξεκίνησαν ως φάρσες ή ως ένας εύκολος τρόπος για να συλλέγουν κάποιες εταιρείες πολλά emails. Κανείς δεν έπαθε ποτέ κάτι επειδή δεν προώθησε ένα chain letter.

4. Αν θέλουμε να έχουμε μεικτή ασφάλεια για το αυτοκίνητό μας πρέπει να ετοιμαστούμε να δώσουμε πολλά χρήματα.

Τι συμβαίνει πραγματικά;

Με το Avis Leasing πληρώνουμε μόνο ένα σταθερό μηνιαίο μίσθωμα που καλύπτει όλες τις ανάγκες του αυτοκινήτου μας! Έκτακτα γεγονότα όπως π.χ ζημιές καλύπτονται από το συμβόλαιό μας, το οποίο περιλαμβάνει μεικτή ασφάλεια. Έτσι δεν μας απασχολούν ούτε τα έκτακτα έξοδα, ούτε το υψηλό κόστος μιας μεικτής ασφάλειας.

5. Στις ΗΠΑ υπάρχει μια μυστική βάση στην έρημο, η διάσημη Area 51. Λένε ότι κρύβει δείγματα εξωγήινης παρουσίας στη Γη.

Τι συμβαίνει πραγματικά;

Η μυστική βάση υπάρχει πραγματικά, και βρίσκεται στη Νεβάδα. Παρόλα αυτά, οι φήμες για εξωγήινους είναι ανεπιβεβαίωτες.

6. Τα έξοδα του αυτοκινήτου μας τα πληρώνουμε μόνοι μας.

Τι συμβαίνει πραγματικά;

Θα ίσχυε, αν δεν υπήρχε το Avis Leasing. Χάρη σε αυτό, τα έξοδα του αυτοκινήτου μας είναι μέρος του πακέτου μας. Έξοδα όπως σέρβις, ελαστικά, τέλη, μεικτή ασφάλεια, ζημιές περιλαμβάνονται στο μηνιαίο μίσθωμα, κι εμείς μπορούμε να προγραμματίσουμε καλύτερα τα οικονομικά μας.

7. Τα ίχνη στον ουρανό επιβεβαιώνουν ότι κάποια αεροπλάνα ψεκάζουν χημικές ουσίες που ελέγχουν τη σκέψη.

Τι συμβαίνει πραγματικά;

Τα περίφημα ίχνη, είναι κάτι σαν την παγωμένη αναπνοή μας τον χειμώνα. Όλα τα αεροπλάνα μπορούν να αφήσουν ίχνος, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

8. Το leasing είναι μόνο για εταιρείες

Τι συμβαίνει πραγματικά;

Αυτή η άποψη ξεκινά από το γεγονός ότι το εταιρικό leasing είναι η πρώτη μορφή leasing που έγινε ευρέως γνωστή στην Ελλάδα. Έτσι πολλοί νομίζουν ότι είναι και η μόνη. Αλλά το Avis Leasing είναι για όλους! Ιδιώτες αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη του.

Οι αστικοί μύθοι μπορεί να είναι αρκετά διασκεδαστικοί, όταν τους συζητάμε με την παρέα μας, αλλά σίγουρα δεν είναι διασκεδαστικό το να χάνουμε εξαιτίας τους την ευκαιρία να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Μπορεί οι μύθοι για την Area 51 να μην έχουν κανέναν αντίκτυπο στην καθημερινότητά μας, αλλά δε συμβαίνει το ίδιο και με όσους αφορούν το leasing. Με το quiz της Avis όχι μόνο θα μάθετε την αλήθεια πίσω από τους μύθους του leasing, αλλά θα διεκδικήσετε επίσης καλοκαιρινά δώρα και ταξίδια! Δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να πιστεύετε σε μύθους. Μπείτε στο quiz, απαντήστε στις ερωτήσεις και μπείτε στην κλήρωση για να κερδίσετε υπέροχα δώρα και ταξίδια από την Avis.

Περισσότερα για τους μύθους που αφορούν το leasing θα βρείτε στο myavis.gr.