UPDATE #NOW

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής: Μια ολοήμερη μουσική γιορτή στην Ελλάδα και τον κόσμο


The Jennettes

21 Ιουνίου 2019

hanny-naibaho-388579-unsplash.jpg

Η 21η Ιουνίου, εκτός από την πρώτη επίσημη μέρα του καλοκαιριού, σηματοδοτεί επίσης και την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Η ιδέα για μια ολοήμερη μουσική γιορτή που θα πραγματοποιείται στην μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου προέρχεται από τον Γάλλο πολιτικό Jack Lang και τον συνθέτη, ραδιοφωνικό παραγωγό και μουσικό συντάκτη, Maurice Fleuret. Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής γιορτάστηκε το 1982 στο Παρίσι, και πλέον, το 2019 γιορτάζεται σε 700 πόλεις σε 120 χώρες.

Παραλλήλως, στην Ελλάδα γιορτάζεται και η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2019, η οποία θα διεξαχθεί φέτος σε 48 πόλεις και περιοχές της χώρας. Θα φιλοξενηθούν περίπου 380 δράσεις, εργαστήρια και συναυλίες με περισσότερα από 300 σχήματα, 40 ορχήστρες και μουσικά σύνολα, 35 χορωδίες και 65 Djs σε περισσότερα από 270 σημεία εκδηλώσεων.

Η γιορτή κλείνει 20 χρόνια ζωής στην Ελλάδα, και με αυτήν την αφορμή χιλιάδες καλλιτέχνες, ερασιτέχνες, ανερχόμενοι και καταξιωμένοι, γιορτάζουν μαζί με το κοινό, το οποίο ανακαλύπτει, γνωρίζει και απολαμβάνει σε καθιερωμένα και σε απρόσμενα σημεία της χώρας, μουσικές όλων των ειδών.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της φετινής γιορτής, εδώ

Δείτε ακόμη: Όταν οι γάτες πρωταγωνιστούν σε διάσημα μουσικά εξώφυλλα