UPDATE #NOW

Οι γυναίκες δωρίζουν κάτι που έχουν όλες στις ντουλάπες τους για να σώσουν άγριες χελώνες


The Jennettes

2 Ιουλίου 2019

brian-breeden-7n5qfny1rw4-unsplash.jpg

Το κέλυφος της χελώνας είναι κάτι παραπάνω από κάλυμμα. Είναι ένα ζωτικό μέρος του σκελετού τους, το οποίο προστατεύει τα όργανά τους. Ενω οι κατοικίδιες χελώνες συνήθως είναι προστατευμένες από τους κινδύνους που μπορεί να το σπάσουν, οι άγριες χελώνες δεν είναι τόσο τυχερές. Φωτιές κι αυτοκίνητα πολύ συχνά τα καταστρέφουν, με ολέθριες συνέπειες. Ωστόσο, δεν είναι κάθε τραυματισμός θανάσιμος. Με κατάλληλη φροντίδα, τα κελύφη μπορούν να επιδιορθωθούν και ένας οργανισμός προστασίας της άγριας ζωής βρήκε έναν πανέξυπνο τρόπο για να το κάνει.

Ο οργανισμός Wildthunder Wildlife & Animal Rehabilitation & Sanctuary χρησιμοποίησε το Facebook και απευθύνθηκε σε όσους έχουν άχρηστα πλέον κουμπώματα σουτιέν: "Τα χρησιμοποιούμε για να δέσουμε τα κελύφη των χελώνων", έγραψαν. Οι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν άμεσα και άρχισαν οι δωρεές.

Τα οστά του κελύφους της χελώνας καλύπτονται με ένα σκληρό στρώμα δέρματος και επιπλέον στρώματα κερατίνης (το υλικό που συνιστά τα μαλλιά και τα νύχια μας). Αυτά τα εξωτερικά στρώματα μπορεί να φθαρούν και να φύγουν, αλλά μια χελώνα δεν χάνει ποτέ εντελώς το κέλυφός της, και δεν είναι δυνατόν να της αφαιρεθεί. Παρόλα αυτά, υπάρχει περίπτωση ένα κέλυφος να σπάσει, να διαχωριστεί ή να ξεφλουδίσει, όπως ακριβώς και τα ανθρώπινα οστά. Στον οργανισμό Wildthunder όμως, μπορούν να βοηθήσουν στην επούλωση, χρησιμοποιώντας τα κουμπώματα των σουτιέν που δεν χρειάζονται πια.

Μάλιστα, συγκεντρώθηκαν τόσα πολλά κουμπώματα, που ο οργανισμός έβγαλε ανακοίνωση ότι δεν χρειάζονται άλλα. Παρόλα αυτά, χρειάζονται ακόμη πολλή βοήθεια για τη φροντίδα των άρρωστων, ορφανών, και πληγωμένων άγριων ζώων. "Σεντόνια, πετσέτες, ιατρικές προμήθειες. Δωρρές για αν βοηθήσουν με τους λογαριασμούς των κτηνιάτρων και την ειδική τροφή για κάθε ζώο.".

Δείτε ακόμη: Ο φωτογράφος που βοηθάει αδέσποτα σκυλάκια να υιοθετηθούν