UPDATE #NOW

Hoops for Hope: 5 θρύλοι του μπάσκετ ενώνουν τις δυνάμεις τους με ΟΠΑΠ & ΟΣΕΚΑ για καλό σκοπό


Χριστίνα Γουδρούπη

5 Αυγούστου 2019

Hoops for Hope: 5 θρύλοι του μπάσκετ ενώνουν τις δυνάμεις τους με ΟΠΑΠ & ΟΣΕΚΑ για καλό σκοπό

Για έναν πολύ καλό σκοπό ενώνουν τις δυνάμεις τους πέντε αστέρες της ελληνικής καλαθοσφαίρισης. Ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Γιάννης Αντετοκούμπο σκόραραν καλάθια σε μια σειρά από μπασκετικές προκλήσεις, για την ενέργεια «Ηοops for Hope».


Το «Ηοops for Hope» υλοποιείται από τον ΟΠΑΠ σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Σωματείων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ), της οποίας ο ΟΠΑΠ είναι Μέγας χορηγός. Στόχος είναι η έμπρακτη στήριξη των αθλητών της Εθνικής Ομάδας της ΟΣΕΚΑ και η ενίσχυση των προσπαθειών τους ώστε να φτάσουν στην κορυφή.


Μέσα από τα μπασκετικά challenges αποκαλύφθηκαν πέντε μοναδικά πορτραίτα των αθλητών, δημιουργός των οποίων είναι ο βραβευμένος illustrator Χάρης Τσέβης. Ο καλλιτέχνης, χρησιμοποιώντας την τεχνοτροπία του ψηφιακού ψηφιδωτού - που τον κατατάσσει ανάμεσα στους 100 καλύτερους illustrators παγκοσμίως - αποτύπωσε την ιστορία των μπασκετικών θρύλων της χώρας μας, αφιλοκερδώς, μέσα από αποκόμματα εφημερίδων που αναφέρονται στον καθένα τους. Στόχος είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά ειδικών αμαξιδίων για τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας της ΟΣΕΚΑ.


Δείτε τα πορτραίτα στα videos παρακάτω:

Η πρώτη πρόκληση απευθύνθηκε στον Παναγιώτη Γιαννάκη, το "δράκου" του ελληνικού μπάσκετ, αποκαλύπτοντας το πορτραίτο του.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ο οποίος σούταρε τρίποντα με τα παιδιά από τις ακαδημίες του, κι αποκάλυψε το δεύτερο πορτρέτο.

Mετά τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ο πρώην διεθνής άσσος Θοδωρής Παπαλουκάς επέστρεψε στο γήπεδο και πήρε μέρος σε ένα πρωτότυπο μπασκετικό challenge μαζί με παιδιά από τις ακαδημίες του.

Το Hoops for Hope ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του Νίκου Γκάλη και του Γιάννη Αντετοκούμπο, οι οποίοι έβαλαν το λιθαράκι τους στην προσπάθεια του ΟΠΑΠ να βοηθήσει τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο να κατακτήσουν την κορυφή που τους αξίζει.