UPDATE #NOW

Γιατί οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί Οκτώβρη θα ζήσουν μέχρι τα 100


Εύα Καραμπάτσου

9 Οκτωβρίου 2019

Γιατί οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί Οκτώβρη  θα ζήσουν μέχρι τα 100

Όταν σκεφτόμαστε τον μήνα Οκτώβριο, το μυαλό μας φυσικά πάει στο φθινόπωρο, τα σχολεία που έχουν αρχίσει και τους ζεστούς καφέδες. Θα σκεφτόταν, όμως, κανείς ότι αυτοί που γεννιούνται Οκτώβριο είναι αυτοί που θα ζήσουν και περισσότερο και ίσως φτάσουν και τα 100;

Σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Chicago, αυτοί που γεννιούνται Οκτώβριο έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια από αυτούς που έχουν γεννηθεί τον Απρίλιο. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου, κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό, αφού συνέκριναν στοιχεία σχετικά με τους ανθρώπους που γεννήθηκαν μεταξύ 1880 και 1895 και έζησαν μέχρι τα 100.

Διαπίστωσαν, επίσης, ότι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο έχουν υψηλότερες πιθανότητες να ζήσουν και αυτοί μια μακρά ζωή. Οι γεννημένοι, όμως, τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο έχουν 40% λιγότερες πιθανότητες να ζήσουν πιο πολύ, πόσο μάλλον να φτάσουν τα 100. 

jenny.gr

Υπάρχουν λόγοι πίσω από αυτή την έρευνα, που δείχνουν γιατί οι γεννημένοι τον Οκτώβριο θα ζήσουν πολλά χρόνια. Ένας λόγος, είναι ότι αυτοί που γεννιούνται τον μήνα Οκτώβριο είναι λιγότερο εκτεθειμένοι σε ορισμένες εποχιακές ασθένειες, καθώς δεν υπάρχουν οι ακραίες υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και του χειμώνα, σύμφωνα με τον Nesochi Okeke, ιατρό και εμπειρογνώμονα υγείας. "Ίσως αυτοί που γεννιούνται τον Οκτώβριο, βλέπουμε ότι υπάρχει πιο προστατευτικό αποτέλεσμα ενάντια στην έκθεση σε εποχιακές ασθένειες, που μπορεί τελικά να επηρεάσουν τη μακροζωία κάποιου", λέει ο Okeke.

Ακόμη, πολλοί άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες επηρεάζουν το πόσα χρόνια θα ζήσουν οι άνθρωποι. Οι διατροφικές συνήθειες, το επίπεδο της φυσικής κατάστασης και η αποφυγή τοξικών συνηθειών όπως το κάπνισμα είναι μόνο μερικά πράγματα που μπορεί να συμβάλουν σίγουρα στη μακροζωία. "Ουσιαστικά, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή, που καθιστούν περισσότερο ή λιγότερο πιθανό να φτάσει κανείς στην ηλικία των 100 ετών", λέει ο Okeke.

Δείτε ακόμη: Ποια ατάκα από ταινία σημάδεψε τη χρονιά που γεννηθήκατε