UPDATE #NOW

Πότε θα γυρίσουμε φέτος, τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω


The Jennettes

16 Οκτωβρίου 2019

Πότε θα γυρίσουμε φέτος, τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω

Σε δύο εβδομάδες από τώρα, ο χρόνος θα κυλά το ίδιο γρήγορα για κάθε γυναίκα που μέσα σε 24 ώρες προσπαθεί να φέρει εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις της από τους διαφορετικούς της ρόλους. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Οκτωβρίου, στις 04:00 θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας 60 λεπτά πίσω, δηλαδή, από 04:00 θα δείχνουν 03:00. 

Επόμενη αλλαγή ώρας θα γίνει τον Μάρτιο του 2020, καθώς και τον Οκτώβριο του 2020, ενώ είναι πολύ πιθανό να γίνει και τον Μάρτιο του 2021. Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021.

Η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη- μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021. 

Το μέτρο αλλαγής της ώρας στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας. Συνολικά, κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργεια, εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το 1996 ισχύει μια ενιαία, πανευρωπαϊκή ρύθμιση, κατά την οποία γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά την Άνοιξη, ενώ τα επαναφέρουμε μία ώρα πίσω το Φθινόπωρο.