UPDATE #NOW

Όπου υπάρχουν παιδιά, πρέπει να υπάρχουν και χαμόγελα


25 Οκτωβρίου 2019

Όπου υπάρχουν παιδιά, πρέπει να υπάρχουν και χαμόγελα

Η bwin δίπλα στα παιδιά από την Ένωση Μαζί για το Παιδί, την ΕΛΕΠΑΠ και το Make a wish 

Κάθε παιδί έχει την ανάγκη να μεγαλώνει σε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου θα του προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια για να καλλιεργεί ομαλά τις δεξιότητές του. Ιδιαίτερα επωφελής για την ανάπτυξή του παιδιού, κρίνεται η έκθεση του σε οργανωμένες αισθητηριακές δραστηριότητες για 5- 10 λεπτά ημερησίως, κάτι το οποίο κάνει με ιδιαίτερη επιτυχία εδώ και δύο χρόνια, η κορυφαία παγκόσμια στοιχηματική εταιρεία, bwin για πολύ περισσότερο χρόνο. 

Ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα brand παροχής διαδικτυακού στοιχήματος και τυχερών παιγνίων στον κόσμο, η bwin επιδιώκει να ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στις καθημερινές ανάγκες των ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων. 

jenny.gr

Ανάμεσα σε όλα όσα προσφέρει, η μεγάλη εταιρεία βρίσκει πάντα την ευκαιρία να χαρίζει ένα πολύτιμο δώρο στα παιδιά, έτσι μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης bwincares, προσφέρει από το 2018, αμέτρητα παιδικά χαμόγελα, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων, την Ένωση Μαζί για το Παιδί, την ΕΛΕΠΑΠ και το Make- a- Wish Κάνε Μία Ευχή Ελλάδος.

Οποιαδήποτε δραστηριότητα εμπλέκει τις αισθήσεις του παιδιού, αποκαλείται αισθητηριακή δραστηριότητα. Τόσο τα παιδιά όσο και οι μεγάλοι μαθαίνουν καλύτερα όταν μπορούν να ανακαλύψουν κάτι νέο με τις αισθήσεις τους. Αυτό συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλός μας είναι κατασκευασμένος για να συνδέει τις μνήμες με την αισθητηριακή εμπειρία. Σε αυτό ακριβώς, βοηθά το πρωτότυπο πρόγραμμα της εταιρείας ώστε τα παιδιά να κατανοούν δύσκολες ή αφηρημένες έννοιες μέσω δραστηριοτήτων που τα ενθαρρύνουν να αγγίζουν, να μυρίζουν, να δοκιμάζουν, να βλέπουν και να ακούνε.

Μόνο φέτος, η bwin έχει δημιουργήσει και παραδώσει με ιδιαίτερη επιτυχία τα τμήματα αισθητηριακής ολοκλήρωσης στην ΕΛΕΠΑΠ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο. Τα παιδιά μέσω της αισθητηριακής ολοκλήρωσης, αποκτούν αισθητηριακές εμπειρίες, όπου ενθαρρύνεται η κίνηση, η επικοινωνία, η έκφραση, η εξερεύνηση και το παιχνίδι. Έτσι, επιτυγχάνεται η χαλάρωση, η ευχαρίστηση και η διέγερση των αισθητηρίων οργάνων, αλλά και η σωστή ανάπτυξη των κοινωνικών, γνωστικών και κινητικών- λειτουργικών ικανοτήτων.

jenny.gr

Το πρωτότυπο πρόγραμμα bwincares γνωρίζει καλά πως η απογοήτευση, η ένταση και η έλλειψη κινήτρων μπορεί να έχουν αρνητικά αποτελέσματα. Οι δραστηριότητες των παιδιών είναι πολύ διασκεδαστικές και αυτό είναι ίσως, το κλειδί επιτυχίας της σπουδαίας δράσης. Στο Make- a- Wish Κάνε Μία Ευχή Ελλάδος έχει εκπληρώσει ευχές έξι παιδιών σε κάθε γωνιά της χώρας, βοηθώντας τα έστω και για λίγο να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητά τους. 

jenny.gr

Η bwin αναμφίβολα, έχει σταθεί πολύτιμος αγωγός του έργου των συνεργαζόμενων Σωματείων της Ένωσης Μαζί για το Παιδί σε όλη την Αττική. Χαρακτηριστικά αναφέρονται η παράδοση εξοπλισμού για την πισίνα θεραπείας στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά», οι αθλητικές δραστηριότητες στο Ίδρυμα «Παιδική Στέγη» για 70 νήπια για έναν ολόκληρο χρόνο, αλλά και κάποιες άλλες δράσεις που θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς. 

Η συμβολή της bwin στην κοινωνία και ιδιαίτερα στα παιδιά και τους νέους, μέσω του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης bwincares είναι ιδιαιτέρα σημαντική καθώς τους εξασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον, προσφέροντας αισιοδοξία, χαμόγελο και χαρά, και όλα αυτά μαζί ζωγραφίζονται στα παιδικά πρόσωπα. 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις πρωτοβουλίες της bwin για τα παιδιά στο bwincares