UPDATE #NOW

Όλη η αξία του μητρικού θηλασμού στην πιο πρωτότυπη έκθεση νέων καλλιτεχνών


The Jennettes

2 Νοεμβρίου 2019

Όλη η αξία του μητρικού θηλασμού στην πιο πρωτότυπη έκθεση νέων καλλιτεχνών

Διανύοντας την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ανάμεσά τους, η έκθεση νέων καλλιτεχνών που λαμβάνει χώρα από χθες, Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στον Εκθεσιακό Χώρο της Σχολής Καλών Τεχνών «Νίκος Κεσσανλής».

Με τίτλο «Ο δρόμος της φύσης», η ενδιαφέρουσα έκθεση διοργανώνεται παράλληλα, από το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού και τη Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής ενώ θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Νοεμβρίου. 

Το πρόγραμμα  «Αλκυόνη: Εθνική Πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού» υλοποιείται από τον Απρίλιο του 2013 ενώ πρόκειται για ένα Εθνικό πρόγραμμα προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού.

Το φετινό μήνυμα της Εβδομάδας του Μητρικού Θηλασμού είναι «Ενδυναμώνουμε τους γονείς, διευκολύνουμε τον θηλασμό. Τώρα και για το μέλλον!»

Οι φοιτητές και απόφοιτοι της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και δημιούργησαν έργα ειδικά για την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, βάζοντας όλη τη φαντασία τους.

Παίρνοντας έμπνευση από την τρυφερή σχέση μητέρας- παιδιού κατά τη διάρκεια του θηλασμού, από τις προσωπικές εμπειρίες των μαμάδων αλλά και την ανατομία του γυναικείου στήθους, όπως και από τη μυθολογία όπου το μητρικό γάλα θεωρείται γενεσιουργός δύναμη, οι καλλιτέχνες συνέθεσαν την υπέροχη φύση του θηλασμού.Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση, έγιναν με διάφορα μέσα, όπως τη γλυπτική, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία. 

Διάρκεια έκθεσης: 1-7 Νοεμβρίου

Εκθεσιακός Χώρος «Νίκος Κεσσανλής» Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Πειραιώς 256, Τ.Κ.18233 Αγ.Ι. Ρέντης, τηλ.210 4801260

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα ως Παρασκευή 11.00 π.μ -19.00 μ.μ.

Σάββατο και Κυριακή 11.00 π.μ. – 17.00μ.μ.