UPDATE #NOW

Ελπίδες δίνει νέα εξέταση αίματος που θα ανιχνεύει τον Καρκίνο του Μαστού πριν την εμφάνισή του


The Jennettes

5 Νοεμβρίου 2019

Ελπίδες δίνει νέα εξέταση αίματος που θα ανιχνεύει τον Καρκίνο του Μαστού πριν την εμφάνισή του

Xάρη σε εξέταση αίματος που θα ταυτοποιεί την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος στις ουσίες που παράγονται από τα καρκινικά κύτταρα, θα μπορεί να ανιχνευτεί o Kαρκίνος του Μαστού έως και πέντε χρόνια πριν την εμφάνισή του. 

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που είναι στα σκαριά από το Πανεπιστήμιο του Nottingham, με μία μόνο εξέταση αίματος θα ανιχνεύεται ο Καρκίνος του Μαστού πολύ πριν την εμφάνιση κλινικών συμπτωμάτων. Η συγκεκριμένη μελέτη επικεντρώθηκε στη μελέτη χημικών πρωτεϊνών που είναι γνωστές ως αντιγόνα. Αυτά παράγονται από τα καρκινικά κύτταρα και ενεργοποιούν την ανοσολογική απόκριση του σώματος. Συγκεκριμένα, τα καρκινικά κύτταρα προκαλούν τη δημιουργία αυτοαντισωμάτων που προσπαθούν να εμποδίσουν τα αντιγόνα. Η ερευνητική ομάδα συνέκρινε τα δείγματα αίματος 90 ατόμων που έπασχαν από καρκίνο του μαστού με εκείνα 90 υγιών ατόμων (ομάδα ελέγχου). Δεν είναι λίγοι πάντως οι ερευνητές που τονίζουν ότι τα ευρήματα αυτά είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

Η εξέταση αυτή θα είναι διαθέσιμη σε περίπου τέσσερα με πέντε χρόνια από τώρα και οι επιστήμονες επιχειρούν να δημιουργήσουν αντίστοιχες εξετάσεις διάγνωσης και για άλλες μορφές καρκίνου, όπως για τον πνεύμονα, το έντερο, το συκώτι και το πάγκρεας.