UPDATE #NOW

Με αυτόν τον τρόπο σκοπεύει το Instagram να βάλει φρένο στο διαδικτυακό bullying


The Jennettes

19 Δεκεμβρίου 2019

Με αυτόν τον τρόπο σκοπεύει το Instagram να βάλει φρένο στο διαδικτυακό bullying

Οι χρήστες της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων καλούνται να εξετάσουν τις λεζάντες τους, πριν αναρτήσουν το οτιδήποτε.

Το Instagram πρόκειται να ειδοποιεί τους χρήστες όταν εντοπίζει δυνητικά εκφοβιστική γλώσσα στα σχόλια ή στις λεζάντες, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους για να αναθεωρήσουν τα λόγια τους πριν τα μοιραστούν. Η εφαρμογή κοινωνικών μέσων, που ανήκει στο Facebook, έχει δηλώσει ότι θα χρησιμοποιήσει εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης για να εντοπίσει πιθανώς ενοχλητικές φράσεις και λέξεις και θα ειδοποιεί τον κάθε χρήστη γι' αυτό.

jenny.gr

Πώς; Θα σας εμφανίζεται ένα μήνυμα που θα λέει ότι αυτά που γράφετε είναι προσβλητικά. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να επιλέξετε και να την επεξεργαστείτε, να μάθετε περισσότερα για το τι έχει επισημανθεί ή να συνεχίσετε και να δημοσιεύσετε. Το Instagram παρουσίασε παρόμοιο λογισμικό τον Ιούλιο, ο οποίος προειδοποιούσε τους χρήστες για τυχόν σχόλιά τους στις δημοσιεύσεις άλλων, που περιείχαν εκφοβισμό ή προσβλητική γλώσσα. Η εταιρεία λέει ότι η παρακίνηση των ανθρώπων να επανεξετάσουν τη δημοσίευση δυνητικά επιζήμιων σχολίων είχε «πολλά υποσχόμενα» αποτελέσματα στον αγώνα της εταιρείας ενάντια στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό.

«Αυτή η παρέμβαση δίνει στους ανθρώπους την ευκαιρία να προβληματιστούν και να ανατρέψουν το σχόλιό τους και να αποτρέψουν τον παραλήπτη από το να λάβει την ειδοποίηση εκφοβιστικών σχολίων. Από τις πρώτες δοκιμές αυτού του λογισμικού, διαπιστώσαμε ότι ενθαρρύνει ορισμένους ανθρώπους να αναθωρήσουν το σχόλιό τους και να μοιραστούν κάτι λιγότερο βλαβερό, ενώ είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν», ανέφερε σχετικά υπεύθυνος της πλατφόρμας. Το νέο λογισμικό έρχεται τώρα σε επιλεγμένες χώρες, αλλά θα επεκταθεί παγκοσμίως τους επόμενους μήνες.