UPDATE #NOW

Εσείς πότε προσφέρατε κάτι τελευταία φορά και νιώσατε μεγάλη χαρά;


The Jennettes

30 Δεκεμβρίου 2019

Εσείς πότε προσφέρατε κάτι τελευταία φορά και νιώσατε μεγάλη χαρά;

Δεν υπάρχει πιο όμορφο αίσθημα από αυτό της προσφοράς και οι ημέρες των Χριστουγέννων μάς το υπενθυμίζουν με τον καλύτερο τρόπο, αφού όλοι γινόμαστε πιο ζεστοί και τρυφεροί τις γιορτές απέναντι στα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά και σε όλους όσοι μας έχουν ανάγκη. Τα Χριστούγεννα επίσης, είναι μία καλή αφορμή για να κάνουμε τον απολογισμό μας για όσα εξελίχθηκαν όπως θα θέλαμε αλλά και για όλα όσα θα μπορούσαμε να διορθώσουμε από το νέο έτος. 

Λίγο πριν τον ερχομό του 2020, η bwin, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης bwincares, έκανε τον δικό της απολογισμό, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα του κοινωνικού της αποτυπώματος για το 2019, μέσω 32 πρωτοβουλιών και δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας.

jenny.gr

Πάνω από 27 τοπικές κοινωνίες σε κάθε γωνιά της χώρας, καθώς και περίπου 40.000 παιδιά, νέοι και οι οικογένειες τους υποστηρίχτηκαν έμμεσα ή άμεσα από τις πρωτοβουλίες της bwin. Το 2019, η bwin υποστήριξε το έργο 14 αναγνωρισμένων Φορέων, Ιδρυμάτων και Σωματείων.

Μέσω πρωτοβουλιών και στοχευμένων δράσεων, η κορυφαία παγκόσμια στοιχηματική εταιρεία κατάφερε να εξασφαλίσει ένα ακόμη καλύτερο μέλλον για την τοπική κοινωνία μέσω των Γιατρών του Κόσμου, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Μπορούμε, αλλά και στα παιδιά και στους νέους (ΕΛΕΠΑΠ, Ένωση Μαζί για το Παιδί, Πόρτα Ανοιχτή, Make-A-Wish Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, Κιβωτός του Κόσμου).

jenny.gr

Ειδικότερα, πιστεύοντας ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και η πρόσβαση στην υγεία είναι δικαίωμα όλων, οι Γιατροί του Κόσμου, πραγματοποίησαν προγράμματα ιατρικών αποστολών σε ακριτικά σημεία ανά την Ελλάδα. Συνολικά πάνω από 600 μόνιμοι κάτοικοι στα νησιά Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Φούρνοι Κορσεών και Καστελόριζο εξετάστηκαν από διάφορες ειδικότητες γιατρών. Αξίζει να τονιστεί ότι διανύθηκαν πάνω από 1600 ναυτικά μίλια και πραγματοποιήθηκαν μετακινήσεις από και προς τα νησιά συνολικής διάρκειας άνω των 62 ωρών με πλοίο και αεροπλάνο.

jenny.gr

Ως προς τη δράση της με την ΕΛΕΠΑΠ, η bwin κατάφερε να εγκαινιάσει τις πρότυπες αίθουσες αισθητηριακής ολοκλήρωσης για παιδιά με αναπηρία και νευροαναπτυξιακά προβλήματα σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο. Στην Θεσσαλονίκη επίσης, η εταιρεία υποστήριξε εκ νέου την κατασκευή της πρότυπης παιδικής χαράς για όλα τα παιδιά. Μια παιδική χαρά στην οποία τα «Γενναία Παιδιά» της ΕΛΕΠΑΠ μπορούν πλέον να κάνουν με ασφάλεια κούνια, τσουλήθρα και τραμπάλα, ακόμη και αυτά που βρίσκονται σε αναπηρικό αμαξίδιο, απολαμβάνοντας τη χαρά του παιχνιδιού και με άλλα παιδιά της ηλικίας τους, ανεξάρτητα από εμπόδια και διακρίσεις.

jenny.gr

H bwin, στήριξε το έργο και των εννέα Σωματείων & Οργανισμών που βρίσκονται στην Ένωση ενώ παράλληλα προσέφερε ουσιαστική υποστήριξη στις καθημερινές λειτουργικές ανάγκες της. Μεταξύ άλλων, προμηθεύτηκε εξοπλισμό για τον χώρο της πισίνας θεραπείας στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά», στήριξε τις αθλητικές δραστηριότητες των νηπίων «Παπαστράτειου Παιδικής Στέγης Αθηνών» για ένα χρόνο και ενίσχυσε προγράμματα αποκατάστασης άπορων παιδιών.

jenny.gr

Παράλληλα, κατάφερε να τρέξει ατομικές συνεδρίες φυσικοθεραπείας, εργοθεραπείας και λογοθεραπείας στα ίδια και στους γονείς τους, καθώς και Ειδική Διαπαιδαγώγηση και Συμβουλευτική στο Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειο».  

Προχωρώντας στο έργο της με τη Make-A-Wish Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, η bwin, εκπλήρωσε επιπρόσθετα, πέντε ευχές παιδιών από ολόκληρη την Ελλάδα, κάνοντας τα όνειρά τους πραγματικότητα.

jenny.gr

Ο Μάρκος (4 ετών), ο Νικόλαος (3 ετών), ο Παναγιώτης (11 ετών), ο Ιωάννης (11 ετών) και ο Γιώργος (12 ετών), είναι πλέον πιο χαρούμενοι και ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. 

Η bwin είναι επίσης, ένας από τους μεγάλους δωρητές που στηρίζουν τη δημιουργία μίας νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για εννιά ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, με το όνομα «Αριάδνη». Η Στέγη θα προσφέρει στους διαμένοντες εξειδικευμένη καθημερινή φροντίδα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, ενθάρρυνση για αυτονομία και συμμετοχή σε καθημερινές δραστηριότητες. Μάλιστα, η μεγάλη στοιχηματική εταιρεία προσέφερε Χριστουγεννιάτικα γεύματα για 600 παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού σε ολόκληρη την Ελλάδα.

jenny.gr

Η bwin υποστήριξε το έργο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΜΠΟΡΟΥΜΕ για τη διάσωση & προσφοράς χιλιάδων γευμάτων προς συμπολίτες που έχουν ανάγκη. Επίσης, μέσω διαρκούς εθελοντικής συνεισφοράς των εργαζομένων της εταιρείας στο πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή», σώθηκαν και προσφέρθηκαν σχεδόν ένας τόνος αδιάθετα προϊόντα από τους πάγκους των παραγωγών και εμπόρων λαϊκών αγορών της Αττικής τροφίμων, τα οποία παραδόθηκαν σε κοντινούς κοινωφελείς φορείς και ιδρύματα.

Ολοκληρώνοντας τις δράσεις της για το 2019, η bwin βρέθηκε στο πλευρό του Πυροσβεστικού Σώματος, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επαναλειτουργία διαφόρων τύπων πυροσβεστικών οχημάτων, καθιστώντας τα και πάλι ενεργά, με νέα ελαστικά και σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. 

jenny.gr

Όμως, τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε τον δικό μας απολογισμό για τη χρονιά που σε λίγο μας αποχαιρετά, ελπίζοντας ότι θα υποδεχτούμε το νέο έτος με πολύ πιο οργανωμένους στόχους και σωστές δράσεις!