UPDATE #NOW

Tagesspiegel: Κάθε μέρα δύο ασυνόδευτα παιδιά ταξιδεύουν μακριά από την πατρίδα τους για το Βερολίνο


The Jennettes

30 Δεκεμβρίου 2019

Tagesspiegel: Κάθε μέρα δύο ασυνόδευτα παιδιά ταξιδεύουν μακριά από την πατρίδα τους για το Βερολίνο

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Tagesspiegel, κάθε μέρα καταφθάνουν στο Βερολίνο δύο ασυνόδευτα παιδιά.

Η γερμανική πρωτεύουσα φιλοξενεί αυτές τις ημέρες, μία πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση στο θέατρο Γκόρκι με τίτλο «Futureland» με βασικό θέμα τα ψυχολογικά τραύματα που συνοδεύουν τα παιδιά μετά τον ξεριζωμό και το δύσκολο ταξίδι αλλά και το πώς οι γονείς αναγκάζονται να στείλουν τα παιδιά τους σε μια ξένη χώρα. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κάθε μήνα εισέρχονται στο Βερολίνο 40 με 80 νέοι, αλλά και ανήλικα παιδιά ηλικίας έως 14 ετών, που καταγράφονται ως ασυνόδευτα από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Τα παιδιά φτάνουν στον τελικό προορισμό, έχοντας διανύσει αποστάσεις που διαρκούν έως και μήνες, ακόμη και χρόνια, ενώ πολλές φορές φτάνουν στη χώρα, κρυμμένα από διακινητές μέσα σε φορτηγά. 

Η αίσθηση ασφάλεια αυτών των παιδιών, είναι το ζητούμενο στις νέες εγκαταστάσεις φιλοξενίας ενώ η εφημερίδα κάνει επιτακτική την ανάγκη να βρεθούν περισσότερες ανάδοχες οικογένειες για να αναλάβουν τα ασυνόδευτα παιδιά που φτάνουν κάθε μέρα με ιδιαίτερη συχνότητα στο Βερολίνο.