UPDATE #NOW

Η επιστήμη μίλησε: Οι 6 λόγοι που τα μωρά που γεννήθηκαν Δεκέμβρη, είναι από τη φύση τους ξεχωριστά


Έλενα Κρητικού

31 Δεκεμβρίου 2019

Η επιστήμη μίλησε: Οι 6 λόγοι που τα μωρά που γεννήθηκαν Δεκέμβρη, είναι από τη φύση τους ξεχωριστά

Εάν ο Άγιος Βασίλης τύλιξε στον σάκο του το καλύτερο δώρο για εσάς φέτος, πρέπει να νιώθετε λίγο παραπάνω τυχερές από το κανονικό, καθώς δεν το κάνει συχνά!

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ο μήνας που μας αποχαιρετά απόψε μαζί με μια ολόκληρη δεκαετία, δεν φημίζεται για γεννητούρια! Τον Δεκέμβρη σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες που γίνονται μαμάδες, είναι πολύ λίγες και γι' αυτό τα μωρά που έρχονται στον κόσμο αυτές τις μέρες είναι ιδιαίτερα ξεχωριστά.

Ο μήνας που έχει καταγραφεί επίσημα, με τις περισσότερες γεννήσεις είναι ο Σεπτέμβριος, γεγονός που φανερώνει πως η σύλληψη του μωρού έγινε τα Χριστούγεννα. Κι ενώ κάποιες γυναίκες ανακαλύπτουν πως περιμένουν παιδί μες στις γιορτές, κάποιες άλλες αλλάζουν χρόνο στο μαιευτήριο, παίρνοντας εξιτήριο με το πιο πολύτιμο «γούρι», όπως η Jessica Alba πέρσι!

Το μωρό που καταφθάνει στο κατώφλι του σπιτιού σας για πρώτη φορά μαζί με την υποδοχή του νέου χρόνου σύμφωνα με μελέτες, συγκεντρώνει κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά από τον μήνα της γέννησής του. Εάν λοιπόν, φέρετε το παιδί σας στον κόσμο μέχρι απόψε, οι στατιστικές λένε πως θα γεννηθεί με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

1.  Θα βγει πρωινός τύπος αλλά θα νυστάζει από νωρίς

Σύμφωνα με μελέτη που έχει διεξαχθεί σε πανεπιστήμιο της Ιταλίας, όσοι έχουν γεννηθεί μες στον Δεκέμβριο τείνουν να είναι πρωινοί τύποι σε σχέση με όσους γεννιούνται το καλοκαίρι. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που γεννιούνται αυτή την εποχή του χρόνου, ξαπλώνουν από πολύ νωρίς για ύπνο γι' αυτό μάλλον λειτουργούν καλύτερα και πιο αποδοτικά το πρωί. 

2. Θα είναι το πιο μικρό και χαρισματικό παιδί της τάξης 

Πολλοί γονείς ανησυχούν για το κατά πόσο εύκολα το παιδί τους θα καταφέρει να προσαρμοστεί στο σχολικό περιβάλλον αφού πρόκειται να είναι το νεαρότερο όλων των συμμαθητών του. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί πως υπάρχουν ακαδημαϊκά οφέλη όταν είσαι ο πιο μικρός της τάξης. Μεγαλώνοντας, τα παιδιά του Δεκέμβρη κατά την είσοδο τους στο Πανεπιστήμιο παρουσιάζουν βάσει στατιστικών, υψηλότερες επιδόσεις από τα υπόλοιπα.

3. Είναι πολύ πιθανό να βγει οδοντίατρος

Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικό να μαντέψουμε την κλίση του παιδιού από τα γεννοφάσκια του αλλά έχει υποστηριχθεί επιστημονικά από έρευνα του Ηνωμένου Βασιλείου πως τα παιδιά του Δεκέμβρη γίνονται οδοντίατροι γι' αυτό ποτέ δεν είναι αργά να αρχίσετε να του μιλάτε για τη στοματική φροντίδα!

4. Ίσως, γεννηθεί αριστερόχειρας

Τα αγόρια που γεννιούνται Δεκέμβρη, είναι πολύ πιθανό να γεννηθούν αριστερόχειρες, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Βιέννης. Η μελέτη έγινε πάνω σε 13.000 ενήλικες και όπως διαπιστώθηκε, το 7,5% των γυναικών και το 8,8% των ανδρών ήταν αριστερόχειρες. Οι ερευνητές μάλιστα, κατέληξαν πως οι περισσότεροι αριστερόχειρες ήταν γεννημένοι από 1η Νοεμβρίου μέχρι την 1η Ιανουαρίου.

5. Θα είναι ταξιδιάρης σαν Τοξότης ή αποφασιστικός σαν Αιγόκερως

Εάν πιστεύετε στην αστρολογία, σε περίπτωση που το παιδί σας είδε το φως του κόσμου στις ημερομηνίες από την αρχή του μήνα μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, τότε θα βγει πολύ κοινωνικό με τάσεις φυγής σαν κλασικός Τοξότης, καταφεύγοντας σε μακρινά ταξίδια και περιπέτειες, ενώ εάν γεννήθηκε από τις 22 του μήνα μέχρι απόψε, τότε θα βγει Αιγόκερως με ιδιαίτερη πυγμή, αποφασιστικότητα και αληθινό ενδιαφέρον για τους άλλους.

6. Θα ζήσει πολλά χρόνια με άσπρα μαλλιά σαν... του Santa!

Σύμφωνα με στατιστικές, τα μωρά που γεννιούνται μες στον Δεκέμβρη έχουν πολλές πιθανότητες μακροζωίας, καθώς έχει παρατηρηθεί πως μπορεί να αγγίξουν αλλά και να ξεπεράσουν τα 100 έτη! 

Πέρα λοιπόν από την προσμονή του νέου χρόνου, εάν κάτω από το χριστουγεννιάτικο σας δέντρο φέτος, έχετε ένα extra «δώρο», υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι για να το γιορτάσετε, μετρώντας αντίστροφα και για άλλες τέτοιες στιγμές μες στο 2020!