UPDATE #NOW

Θα καταργηθεί η τυραννία των Likes στο Instagram;


23 Ιανουαρίου 2020

Θα καταργηθεί η τυραννία των Likes στο Instagram;

Η μελετώμενη απόκρυψή τους θα αποτελέσει μια μεγάλη αλλαγή για τους περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες του δημοφιλούς μέσου, πάρα πολλοί από τους οποίους έχουν φτάσει στο σημείο να αναπνέουν μόνον για να αξιολογούν τους άλλους με βάση τα Likes που έχουν.

Εδώ και έξι μήνες σχεδόν 20 εκατομμύρια ιταλοί χρήστες του Διαδικτύου που έχουν λογαριασμό στο Instagram απέχουν. Οχι φυσικά από το ολοένα και πιο δημοφιλές – σε ολόκληρο τον κόσμο – μέσο κοινωνικής δικτύωσης αλλά από τα Likes. Απέχουν μερικώς, ωστόσο, γιατί μπορούν να δουν τα Likes των δικών τους αναρτήσεων αλλά δεν μπορούν να δουν πόσα Likes έχουν οι αναρτήσεις των άλλων χρηστών.

«Μας απάλλαξαν από τη συγκίνηση του ανταγωνισμού», σημειώνει περιπαικτικά σε κείμενό της η Κάντιντα Μορβίλο, συγγραφέας και δημοσιογράφος της Corriere della Sera, αναφέροντας ότι, από τον περασμένο Ιούλιο, η πατρίδα της συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν σε μια παγκόσμια έρευνα που αποφάσισαν να διεξάγουν οι επιτελείς του Instagram, ούτως ώστε να αποφασίσουν εάν θα προβούν τελικά στην οριστική κατάργηση / απόκρυψη των Likes, «εάν θα μας απελευθερώσουν από την σκλαβιά του να ελέγχουμε σε πόσους αρέσουμε και του να κρίνουμε τους άλλους με βάση τις καρδούλες που συλλέγουν». Διαβάστε τη συνέχεια στο Protagon.gr