UPDATE #NOW

Σε δημοπρασία χειρόγραφα του J.F. Kennedy: «Οι ξανθιές γυναίκες θα μπορούσαν να είναι το τέλος μου»


The Jennettes

10 Μαρτίου 2020

Σε δημοπρασία χειρόγραφα του J.F. Kennedy: «Οι ξανθιές γυναίκες θα μπορούσαν να είναι το τέλος μου»

Σε δημοπρασία αναμένεται να βγουν τα χειρόγραφα του John F. Kennedy στο Ντάλας ενώ αναμένεται να πιάσουν 20.000 δολάρια.

Τα συγκεκριμένα χειρόγραφα γράφτηκαν κατά τη διάρκεια προεκλογικής καμπάνιας του ίδιου ως υποψηφίου των προεδρικών εκλογών και μεταξύ άλλων, ανησυχούσε πως θα τελείωναν για εκείνον οι ημέρες ερωτοτροπίας με τις γυναίκες αν ήθελε να κερδίσει στις εκλογές. Ωστόσο, οι εξωσυζυγικές του σχέσεις συνεχίστηκαν και μετά την εκλογή του το 1960.

«Με ελκύουν οι ξανθιές», είχε γράψει στο πίσω μέρος σε ένα από αυτά ο Kennedy παρά τον γάμο του με τη Jackie το 1953 ενώ είχε τονίσει πως το πάθος του για αυτές τις γυναίκες θα μπορούσε να τον "στοιχειώνει" για πολύ καιρό μετά, αν γινόταν γνωστό πριν τις εκλογές. Μάλιστα, σε άλλο σημείωμα το 1960, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα σχέδια των διακοπών του μετά τις εκλογές, ο ίδιος είχε γράψει: «Αν κερδίσω, μπορεί να πάω στη Florida ή το Puerto Rico. Αν ηττηθώ, θα κάνω τον γύρο του κόσμου σε 180 ημέρες. Υποθέτω πως αν οδηγηθώ στη νίκη, οι ημέρες των γυναικών τελείωσαν για εμένα».

Οι φόβοι του για τη δημοσιοποίηση των παραπάνω ήταν έντονοι ενώ τα χειρόγραφα των 98 σελίδων γράφτηκαν από τον ίδιο όταν ο ίδιος είχε πάθει λαρυγγίτιδα το 1960 και ο γιατρός του είχε ζητήσει να αποφεύγει τις ομιλίες στα πλαίσια της προεκλογικής του καμπάνιας. Η γραμματέας που ήταν μαζί του στα αεροπορικά ταξίδια της καμπάνιας, του πήγαινε κίτρινα σημειωματάρια για να αποφεύγει να μιλά ώστε να επικοινωνεί με τα μέλη της ομάδας του.  

H Janet Des Rosiers που ήταν το όνομά της γραμματέας του Kennedy και υπήρξε για αρκετό διάστημα, ερωμένη του πατέρα του, πούλησε αργότερα τα σημειωματάρια ενώ τώρα βγαίνουν «στο σφυρί».