UPDATE #NOW

Η Νο1 δημιουργική δραστηριότητα για να κάνετε μέσα στο σπίτι μαζί με τα παιδιά σας


Έλενα Κρητικού

31 Μαρτίου 2020

Η Νο1 δημιουργική δραστηριότητα για να κάνετε μέσα στο σπίτι μαζί με τα παιδιά σας

Πόσες φορές έχουν περάσει από το μυαλό μας αυτές τις ημέρες, όλα όσα θα θέλαμε να κάνουμε μόλις αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον κορωνοϊό και επιστρέψουμε στην "κανονικότητα";

Η "κανονικότητα" ίσως, έχει λάβει μετέπειτα τις διαστάσεις μιας άλλης μορφής, ωστόσο θα είναι γεμάτη και πάλι, με όνειρα, ταξίδια και όσα δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε λίγο πριν τον αυτοπεριορισμό.

Το διάστημα που διανύουμε, επιβάλλει να μείνουμε μέσα και είναι ό,τι πιο υπεύθυνο μπορούμε να κάνουμε τώρα ώστε να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού. Όμως, το μυαλό και η καρδιά συνεχίζουν να ταξιδεύουν νοητά σε αγαπημένες συνήθειες εκτός σπιτιού, που αν είχαμε όλο τον χρόνο στη διάθεσή μας, ίσως και να μην κάναμε. Ίσως, αυτός ο "εγκλεισμός" μάς έχει κάνει να συνειδητοποιήσουμε τι πραγματικά θα θέλαμε να κάνουμε τόσο καιρό και όλο αφήναμε για αύριο. Ώσπου το αύριο ήρθε και μαζί του έφερε τα δεδομένα μίας διαφορετικής πραγματικότητας.

Ζώντας στα πλαίσια αυτής της νέας καθημερινότητας, η μαμά δύο παιδιών, η Katie Eborall βρήκε μια απίστευτα δημιουργική δραστηριότητα για να κάνουν όλοι μαζί μέσα στο σπίτι για εμψύχωση και διατήρηση της αισιοδοξίας, διώχνοντας μακριά τις αρνητικές σκέψεις. Η ίδια καταγράφει και συλλέγει με τα παιδιά της όσα θέλει να κάνουν μελλοντικά μαζί, σε χαρτάκια που έπειτα τοποθετούνται στο βάζο. Όταν η καραντίνα τελειώσει, οι ευχές θα βρίσκονται εκεί, έτοιμες προς υλοποίηση! 

Το προφίλ της ευρηματικής μαμάς το ανακαλύψαμε στο Facebook και το μόνο που χρειάζεστε για να κάνετε κι εσείς το ίδιο, είναι ένα γυάλινο βάζο, μερικά χαρτιά, και ένα στυλό ώστε τα μελλοντικά σχέδια και οι ευχές να μετατραπούν σε κανονική λίστα που θα μπορείτε να βγάζετε όποτε θέλετε από το βάζο ως υπενθύμιση. Είστε έτοιμοι να συλλέξετε τις επιθυμίες σας ώστε να μην ξεχαστούν όταν όλα πια θα έχουν περάσει;

Πηγή εσωτερικών φωτογραφιών: Facebook/ KatieEborall