UPDATE #NOW

Andy Warhol: H online έκθεση της Tate Modern με τα πιο δημοφιλή έργα του και άλλα που δεν είχαμε ξαναδεί


7 Απριλίου 2020

Andy Warhol: H online έκθεση της Tate Modern με τα πιο δημοφιλή έργα του και άλλα που δεν είχαμε ξαναδεί

Γεννημένος στο Πίτσμπουργκ και πρώην εικονογράφος διαφήμισης, ο Andy Warhol εξελίχθηκε στον πιο αναγνωρίσιμο καλλιτέχνη στην ιστορία της σύγχρονης τέχνης. Η εμμονή του με τον πειραματισμό και τα νέα υλικά τον οδήγησε στην αποθέωση της pop κουλτούρας, των διασημοτήτων και των βιομηχανικών προϊόντων.

Η έκθεσή του στην Tate Modern, μια μεγάλη αναδρομική, η πρώτη τα τελευταία 20 χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία άνοιξε στις 12 Μαρτίου αλλά δυστυχώς έκλεισε μετά από λίγες μέρες καθώς το Λονδίνο δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η έκθεση εκτός από τα πιο δημοφιλή του έργα, τις διάσημες εικόνες της Marilyn Monroe, τα κουτάκια της Coca-Cola και της σούπας Campbell, περιλαμβάνει έργα που δεν είχαν εκτεθεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μια από τις μεγαλύτερες αλλά λιγότερο γνωστές σειρές έργων του Άντι Γουόρχολ, trans και drag queens που ο πατέρας της ποπ αρτ όχι μόνο λάτρευε, αλλά αποτελούσαν και ένα μέρος της ζωής του και της δημιουργικής καθημερινότητάς του.

Ο Αμερικανός star της pop –art θα παρουσιαστεί μέσα από ένα φιλμ, όπου θα θαυμάσουμε πάνω από 100 έργα του, ενώ θα γίνονται αναφορές και στη διαδρομή της ζωής του και τη σχέση με τη μητέρα του. Οι επισκέπτες της διαδικτυακής πλέον έκθεσης μπορούν επίσης να δουν τα floating Silver Clouds και να βιώσουν το ψυχεδελικό περιβάλλον πολυμέσων του Exploding Plastic Inevitable. Επιπλέον μέσα από σχετικό βίντεο με τίτλο «How to print like Warhol» θα μάθουν να τυπώνουν όπως ο καλλιτέχνης.

Πηγή Κεντρικής Φωτογραφίας: Getty/Ideal Image