UPDATE #NOW

Ο πλανήτης μας μέσα από 5+1 παιδικές ζωγραφιές


The Jennettes

22 Απριλίου 2020

Ο πλανήτης μας μέσα από 5+1 παιδικές ζωγραφιές

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη Γη από το 1970, και η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο καιρό ο πλανήτης δείχνει πιο καθαρός από ποτέ... Τόσο καθαρός μάλιστα, που συναγωνίζεται την ομορφιά, την ηρεμία και τη γαλήνη των τοπίων που ζωγραφίζουν τα παιδιά όταν καλούνται να αποτυπώσουν σε μία κόλλα χαρτί πώς βλέπουν με τα δικά τους μάτια τον κόσμο στον οποίο ζούμε. 

Οι γονείς παίζουν έναν από τους κυριότερους ρόλους στη διαμόρφωση της εικόνας που έχουν τα παιδιά για τη φύση, και φυσικά στον τρόπο που συμπεριφέρονται σε αυτή.

jenny.gr

Τα παιδιά διαθέτουν την πιο αντικειμενική ματιά πάνω στα πράγματα και αρκεί μία δική τους εικόνα για να μεταφέρει τις σκέψεις τους για όσα βλέπουν γύρω τους.  

jenny.gr

Ζητήσαμε λοιπόν, από έξι παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών να πάρουν χρώματα και ξυλομπογιές και να ζωγραφίσουν τη Γη, έτσι όπως την αντιλαμβάνονται, και ίσως ο πλανήτης γίνει καλύτερος μέσα από τη δική τους οπτική, αλλά και μέσα από τη μειωμένη παρέμβασή μας σε αυτόν.

jenny.gr

Τα στοιχεία που επικρατούν στις ζωγραφιές τους, είναι τα ζώα, το πράσινο και η θάλασσα. Ο ήλιος φοράει γυαλιά ή είναι στολισμένος με λουλούδια, οι μέλισσες πετούν μέσα σε σύννεφα και ένα κοριτσάκι γιορτάζει παρέα με μια φάλαινα.

jenny.gr

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που φιλοξενούνται στις παρακάτω ζωγραφιές και υμνούν με τον καλύτερο τρόπο τη γιορτή του πλανήτη μας!

jenny.gr

Ας θυμόμαστε πως η Γη αξίζει πάντα τον σεβασμό και τη φροντίδα μας αν θέλουμε κι εκείνη να μας συμπεριφέρεται καλά. 

jenny.gr