UPDATE #NOW

Το περιοδικό «Time» περιγράφει την περίπτωση της Ελλάδας και τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού


The Jennettes

22 Απριλίου 2020

Το περιοδικό «Time» περιγράφει την περίπτωση της Ελλάδας και τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού

Το Αμερικανικό περιοδικό “Time” κάνει λόγο για το τι έκανε σωστά η Ελλάδα και γλίτωσε τα χειρότερα από την κρίση του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η πανδημία του κορωνοϊού θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική για την Ελλάδα. «Ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός, η Ελλάδα δέχτηκε 27,2 εκατομμύρια επισκέπτες μόνο το 2019 - παρουσιάζοντας έναν ενδεχομένως σημαντικό κίνδυνο εξαιτίας του κορωνοϊού σε σχέση με τους διεθνείς ταξιδιώτες», αναφέρει το άρθρο.

«Ο πληθυσμός της χώρας είναι ο δεύτερος σε ηλικία της ΕΕ, μετά την την Ιταλία. Ο τομέας της υγείας έχει καταστραφεί λόγω της λιτότητας και η κατεστραμμένη οικονομία της εξακολουθεί να είναι σχεδόν 40% πιο περιορισμένη συγκριτικά με το 2008, πριν από την τελευταία παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση», σημειώνει το δημοσίευμα. Η ελληνική κυβέρνηση έδρασε γρήγορα, εξαιτίας του παραμελημένου δημόσιου συστήματος υγείας, τονίζουν αναλυτές στο άρθρο.

«Το κλειδί για την επιτυχία της Ελλάδας, υποστηρίζουν οι αναλυτές, ήταν τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης για τον περιορισμό του ιού πιο πριν από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Στα τέλη Φεβρουαρίου, πριν καταγραφεί θάνατος λόγω της νόσου, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ακυρώθηκαν. Τα σχολεία, οι καφετέριες, τα πανεπιστήμια και οι περισσότερες επιχειρήσεις έκλεισαν στις 5 Μαρτίου, όταν υπήρχαν μόνο 31 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα», σημειώνει το δημοσίευμα.