Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: Δωρεάν ebooks για τις ημέρες της καραντίνας

The Jennettes
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020

Όπως είχε πει και ο Νομπελίστας Ζοζέ Σαμαράγκου: «Το διάβασμα είναι ένας άλλος τρόπος να είσαι κάπου». Σήμερα, που είναι Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και ενώ βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας, η καλύτερη συντροφιά παραμένουν τα βιβλία, που σίγουρα θα σας «ταξιδέψουν» κάπου αλλού.

Συγγραφείς, δηµιουργοί και εκδότες προσφέρουν εντελώς δωρεάν αναγνωστικό υλικό στο διαδίκτυο, µε σκοπό να ψυχαγωγήσουν τον κόσµο αυτές τις κρίσιµες µέρες. Αν κάνει κάποιος μια βόλτα στο διαδίκτυο, μπορεί να βρει πολλές ιστοσελίδες που προσφέρουν δωρεάν βιβλία online σε μια τεράστια γκάμα, από αστυνομικά μέχρι αριστουργήματα της κλασικής λογοτεχνίας, μεταφρασμένα στα ελληνικά.

Ο εκδότης της Διόπτρας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, προσφέρει δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία του εκδοτικού του οίκου σε όσους δεν έχουν την οικονοµική δυνατότητα να προµηθευτούν, ενώ οι εκδόσεις Μεταίχµιο προσφέρουν τέσσερα audio books, τα οποία είναι «Με µολύβι φάµπερ νούµερο δύο» της Άλκης Ζέη, «Πανδαιµόνιο» του Κώστα Ακριβού, «Απόψε δεν έχουµε φίλους» της Σοφίας Νικολαΐδου και «Η καλοσύνη των ξένων» του Πέτρου Τατσόπουλου.

Ο κοµίστας Παναγιώτης Πανταζής διαθέτει δωρεάν τα ebooks των κόµικς του που έχουν εξαντληθεί στην έντυπη µορφή τους, ενώ οι εκδόσεις Πατάκη δίνουν τη δυνατότητα σε παιδιά και γονείς να επιλέξουν ανάµεσα στα 23 ακουστικά βιβλία που υπάρχουν στην online βιβλιοθήκη τους και να απολαύσουν ιστορίες… µε ήχο.

Ακόμη μπορείτε να βρείτε τα αστυνοµικά βιβλία του Τζο Νέσµπο «Η δίψα», «Η λεοπάρδαλη», «Κυνηγοί κεφαλών», «Νέµεσις» και «Ο χιονάνθρωπος», τα οποία κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Μεταίχµιο. Αλλάζοντας τελείως κλίµα, η «Καρδερίνα» από τις εκδόσεις Λιβάνη, το τρίτο µυθιστόρηµα της Αµερικανίδας συγγραφέως Ντόνα Ταρτ, είναι ένα ταξίδι στον σύγχρονο κόσµο της απώλειας και της µοναξιάς.

Δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία σε pdf, epub προσφέρει στους αναγνώστες της, η ιστοσελίδα free-ebooks.gr. Σε αυτήν θα βρείτε μυθιστορήματα, ποίηση, διηγήματα, μυθολογία, δοκίμια, αλλά και λογοτεχνία για νέους. Σε κάποιες ιστοσελίδες όπως στο  www.ted.com υπάρχουν εξαιρετικές ομιλίες με ελληνικούς υπότιτλους (χάρη στην ευγενή συνεισφορά δεκάδων Ελλήνων μεταφραστών), στο http://podcast.skai.gr/ θα βρείτε ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ με τον γενικό τίτλο «Γνωρίζοντας την ιστορία μας».

Στην παρακάτω ενδεικτική λίστα μπορείτε να βρείτε χιλιάδες βιβλία για κάθε ηλικία και γούστο: