UPDATE #NOW

3+1 challenges μαμάδων που έκαναν όσο κράτησε η καραντίνα


The Jennettes

9 Μαΐου 2020

3+1 challenges μαμάδων που έκαναν όσο κράτησε η καραντίνα

Η γιορτή της μητέρας πλησιάζει και ίσως φέτος να γιορταστεί διαφορετικά από άλλες χρονιές, καθώς είναι επιβεβλημένο να αποφευχθούν συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις, λόγω της πανδημίας. 

Τα σχολεία ήταν κλειστά και κάποια θα παραμείνουν ακόμη, και πολλές μαμάδες  εργάζονταν από το σπίτι, χωρίς μάλιστα να μπορούν να πάνε τα παιδιά στους παππούδες.

Και μπορεί να πέρασαν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους, ωστόσο, όσοι είναι γονείς μπορούν να καταλάβουν πόσο δύσκολη ήταν η ζωή μαζί τους και μάλιστα, σε περίοδο καραντίνας λόγω κορωνοϊού. Την πρώτη ημέρα τα πράγματα μπορεί να κύλησαν υπέροχα, να ήταν όλο αγκαλιές και φιλιά. Μετά όμως, από μία εβδομάδα η κατάσταση έγινε όλο και πιο δύσκολη. Καθώς, φυσικά και άρχισαν να βαριούνται.

#1 Challenge

Πώς κράτησαν οι μαμάδες τα παιδιά τους απασχολημένα

Μία μητέρα έδωσε χρήματα από το γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδι για να «αγοράσει» χρόνο.

jenny.gr

«Μαμά βαριόμαστε!», είπαν τα παιδιά στη μητέρα της παρακάτω εικόνας. «Εντάξει λοιπόν, κάντε βίδες αυτό το laptop και το γραφείο και μετά συναρμολογήστε τα ξανά», τους είπε.

jenny.gr

#2 Challenge

Εργασία από το σπίτι για τη μητέρα δεν είναι ό, τι πιο εύκολο

Οι εργαζόμενες μητέρες την περίοδο της καραντίνας ήταν αναγκασμένες από τη μία να δουλεύουν εξ αποστάσεως και από την άλλη να φροντίζουν τα παιδιά τους. Πολλές ήταν εκείνες που δημοσίευσαν φωτογραφίες τους με τα παιδιά τους σε «τρελές» καταστάσεις.

jenny.gr

«Το ξέρω πως ο κορωνοϊός είναι τρομακτικός, αλλά δοκιμάστε να δουλέψετε με ένα 4χρονο ντυμένο σαν Spiderman, σκαρφαλωμένο επάνω στο τραπέζι της κουζίνας σας. Ημέρα 6η» έγραψε αυτή η μητέρα.

#3 Challenge

Αποκατάσταση ζημιών μέσα στο σπίτι

Τα παιδιά μέσα στην καραντίνα είναι φυσικό να αισθάνονταν αποκομμένα από φίλους, ενώ προσπαθούσαν συνεχώς να βρουν νέους τρόπους να διασκεδάσουν. Ωστόσο, πολλές είναι οι μητέρες που εξομολογούνται τις δικές τους ιστορίες με «απώλειες» επίπλων και καταστροφές συσκευών.

jenny.gr

Όταν τα παιδιά τρέχουν σαν τρελά μέσα στο σπίτι, μπορεί να υπάρξουν και ζημιές. Όπως το σπάσιμο της τηλεόρασης ή το «εναλλακτικό» βάψιμο του καναπέ.

jenny.gr

#4 Challenge

Κομμωτική στο σπίτι

Τα κομμωτήρια ήταν κλειστά για πολύ καιρό. Τα μαλλιά όμως, μεγάλωναν και ειδικά όσες έχουν αγόρια, ξέρουν ότι το κούρεμα μερικές φορές δε χωράει άλλη αναβολή! Μικρές και μικροί Ραπουνζέλ περίμεναν με ανυπομονησία να κουρευτούν.

jenny.gr

Όταν όμως οι γονείς προσπάθησαν να κουρέψουν τα παιδιά τους εν μέσω καραντίνας, συνέβησαν διάφορα ευτράπελα με πολλά από τα παιδιά ωστόσο, να απολαμβάνουν την «περίεργη» αλλαγή στην κόμη τους.

jenny.gr