UPDATE #NOW

Οι δισεκατομμυριούχοι που βγήκαν κερδισμένοι από τον κορωνοϊό και έγιναν ακόμα πιο πλούσιοι


2 Μαΐου 2020

Οι δισεκατομμυριούχοι που βγήκαν κερδισμένοι από τον κορωνοϊό και έγιναν ακόμα πιο πλούσιοι

Ακόμα και σε μία τόσο μεγάλη κρίση όπως αυτή της πανδημίας, πάντα κάποιοι βγαίνουν κερδισμένοι.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου Πολιτικών Σπουδών,  οι παρακάτω είναι οι πιο κερδισμένοι από τον κορωνοϊό
 

jenny.gr

Jeff Bezos – Amazon

Mε το ηλεκτρονικό εμπόριο να γνωρίζει μεγάλη άνθηση ειδικά τούτη την περίοδο λόγω των περιοριστικών μέτρων, η Amazon είναι ένας από τους μεγάλους κερδισμένους της πανδημίας του κορωνοϊού, με τον ιδρυτή και αφεντικό της, Τζεφ Μπέζος, να προσθέτει δισεκατομμύρια δολάρια στην προσωπική του περιουσία.  Ο 56χρονος Μπέζος ήταν ήδη ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη σε μεγάλο βαθμό χάρη στο μερίδιο (11%) των μετοχών του στην Amazon και σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg υπολογίζεται ότι διαθέτει περιουσία άνω των 140 δις. δολαρίων, από κάπου 116 στις αρχές του χρόνου.

jenny.gr

Reed Hastings – Νetflix

Εξίσου καλά τα πάει και το Netflix αυτή την περίοδο, που οι άνθρωποι περνούν αρκετές ώρες μπροστά στις τηλεοπτικές τους οθόνες. Οι μετοχές του Netflix, που απέκτησε σχεδόν 16 εκατ. νέους συνδρομητές, κατέγραψαν αύξηση άνω του 30% (!) από τις αρχές του χρόνου κι η περιουσία του ιδρυτή του, Ριντ Χάστινγκς, εκτοξεύτηκε από τα 4,24 δισ. δολάρια στα 5.20.

jenny.gr

Eric Yuan – Zoom

Θραύση λόγω της πανδημίας κάνει και η πλατφόρμα Ζoom, που επιτρέπει τη διεξαγωγή τηλεδιασκέψεων. Ο επικεφαλής της, ο Κινεζο-Αμερικανός επιχειρηματίας Έρικ Γιουάν, έχει στην κατοχή του το ένα πέμπτο της εταιρείας που ίδρυσε το 2011 και της οποίας, οι μετοχές εκτοξεύθηκαν φέτος, πάνω από 118%!

jenny.gr

Pierre Andurand  - Andurand Commodities Fund

H πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού ωφέλησε τον Pierre Andurand, εκ των κορυφαίων διαχειριστών hedge funds, συνδεόμενων με το πετρέλαιο, με έδρα στο Λονδίνο. Το κύριο fund του 43χρονου Γάλλου, το Anduran Commodities Fund, είδε τα κέρδη του να εκτοξεύονται τον περασμένο μήνα κατά 63%, καθώς πόνταρε στην πτώση των τιμών του πετρελαίου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ένα δεύτερο fund του σημείωσε άνοδο 153% τον Μάρτιο.