UPDATE #NOW

Θα αναβληθούν τα Oscars του 2021 λόγω του κορωνοϊού;


The Jennettes

20 Μαΐου 2020

Θα αναβληθούν τα Oscars του 2021 λόγω του κορωνοϊού;

Σύμφωνα με το Variety υπάρχουν σκέψεις ακόμη και για αναβολή των Oscars λόγω του κορωνοϊού.

Οι πηγές, που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, λένε ότι τα οριστικά σχέδια απέχουν πολύ από το να είναι συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή ενώ το show έχει προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουαρίου 2021. «Είναι πιθανό να αναβληθούν τα Oscars», είπε μια από τις πηγές. 

jenny.gr

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας David Rubin είπε στο Variety ότι ήταν πολύ νωρίς για να γνωρίζει πώς θα μπορούσε να αλλάξει η τηλεοπτική μετάδοση των Oscars το 2021 μετά την πανδημία. «Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε ποιο θα είναι το τοπίο», είπε. «Ξέρουμε ότι θέλουμε να γιορτάσουμε τον κινηματογράφο, αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς τι μορφή θα έχει».

Σύμφωνα με τους συνήθεις κανόνες, μια ταινία πρέπει να έχει επταήμερη κυκλοφορία στο Los Angeles για να πληροί τις προϋποθέσεις για επιλεξιμότητα για Oscar. Αλλά για φέτος, οι ταινίες που κυκλοφόρησαν ψηφιακά μπορούν να προκριθούν εάν το στούντιο είχε αρχικά προγραμματίσει μια θεατρική κυκλοφορία. «Νομίζω ότι όλοι δείχνουν κατανόηση για την κατάσταση των δημιουργών και είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τα μέλη μας και την κινηματογραφική κοινότητα», δήλωσε ο Rubin. «Είναι λογικό όταν δεν ξέρουμε πραγματικά τι θα συμβεί όσον αφορά τις κυκλοφορίες. Πρέπει για φέτος να γίνουν αλλαγές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επειδή τα σινεμά δεν είναι ανοιχτά».

Η Ακαδημία αρνήθηκε να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες.