UPDATE #NOW

milamou: Η νέα πλατφόρμα δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης εν μέσω κορωνοϊού


The Jennettes

21 Μαΐου 2020

milamou: Η νέα πλατφόρμα δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης εν μέσω κορωνοϊού

Με την εμφάνιση και την εξάπλωση του κορωνοϊού Covid-19, η καθημερινότητά μας έχει προσαρμοστεί σε νέες βάσεις και συνθήκες. Παράλληλα, η πρωτόγνωρη κατάσταση που όλοι βιώνουμε, ο περιορισμός και η απομόνωση στο σπίτι, όπως και η οικονομική ανασφάλεια, έχουν δημιουργήσει ψυχολογικά ζητήματα σε πολλούς συνανθρώπους μας.

Λαμβάνοντας σοβαρά το τελευταίο δεδομένο, το milamou.gr είναι μια νέα πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή άτομα που χρειάζονται ψυχολογική στήριξη με εθελοντές επαγγελματίες ψυχολόγους και συμβούλους ψυχικής υγείας που επιθυμούν να βοηθήσουν ανιδιοτελώς, για όσο διάστημα διαρκούν αυτές οι συνθήκες. Με αφορμή τις πρωτόγνωρες και ίσως δύσκολες για κάποιους συνθήκες, που έφερε η πανδημία, ο όμιλος Enthoosia του Μίλτου Καμπουρίδη και Σάκη Τανιμανίδη, δημιούργησαν μία νέα πλατφόρμα προσφοράς και επικοινωνίας. Οι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να κλείνουν ηλεκτρονικά ραντεβού και να επικοινωνήσουν ανώνυμα και δωρεάν με έναν εθελοντή επαγγελματία.

https://instagram.com/p/B_minDFJUrJ/

Τα περιστατικά των ατόμων που ένιωσαν μοναξιά κατά τη διάρκεια της καραντίνας, είναι πολλά και σίγουρα η πίεση που όλοι βιώσαμε αυτό το διάστημα, μας κάνει να έχουμε την ανάγκη να μιλήσουμε για όλα όσα έχουν αλλάξει στη ζωή μας. Το milamou.gr άρχισε να δέχεται αιτήματα ήδη από τις 26 Απριλίου και λόγω της ανταπόκρισης που έχει, προσκαλεί με χαρά όσους ψυχολόγους και συμβούλους ψυχικής υγείας το επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα εθελοντικά, να επικοινωνήσουν στην ιστοσελίδα. Τα ολοκληρωμένα ραντεβού μέχρι σήμερα, άγγιξαν τον αριθμό των 1800, οι εθελοντές ψυχολόγοι και σύμβουλοι ψυχικής υγείας είναι πλέον 90 ενώ έχουν ολοκληρωθεί ήδη, 900 ώρες δωρεάν ψυχολογικής στήριξης

https://instagram.com/p/B_15tV6JO6h/

Η βοήθεια ενός ειδικού με τη χρήση της τεχνολογίας, είναι ένας από τους πιο ασφαλείς δρόμους για να οδηγηθούμε και πάλι, εκεί που ήμασταν πριν έρθει στη ζωή μας ο Covid- 19. Και αυτό φαίνεται πως το κατορθώνει με επιτυχία, το νέο εγχείρημα του milamou, το οποίο βρίσκεται κοντά μας ανώνυμα και διαρκώς για να μας προσφέρει δωρεάν, τα απαραίτητα βήματα ψυχολογικής αποσυμπίεσης.

https://instagram.com/p/B_em4Ufp2mm/

Η επιλογή ψυχολόγου / συμβούλου ψυχικής υγείας γίνεται τυχαία από το σύστημα με έναν από τους επαγγελματίες που έχουν δηλώσει ότι θα είναι διαθέσιμοι τη συγκεκριμένη στιγμή. H διάρκεια της συνεδρίας είναι 30 λεπτά. Οι επαγγελματίες ψυχολόγοι και σύμβουλοι ψυχικής υγείας που θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά και ανιδιοτελώς μπορούν να συμπληρώσουν την ειδική online φόρμα που θα βρουν στο milamou.gr. Η συνεισφορά τους δεν είναι δεσμευτική, καθώς έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τις ημέρες και ώρες που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

TAGS