UPDATE #NOW

«Έφυγε» από τη ζωή ο Bob Weighton, ο γηραιότερος άνδρας στον πλανήτη


The Jennettes

29 Μαΐου 2020

«Έφυγε» από τη ζωή ο Bob Weighton, ο γηραιότερος άνδρας στον πλανήτη

Σε ηλικία 112 ετών, έφυγε από τη ζωή ο Bob Weighton, ο οποίος είχε αναγνωριστεί από το Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness ως ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο.

Ο πρώην εκπαιδευτικός και μηχανικός είχε ανακηρυχθεί τον Μάρτιο ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο, τίτλο που αμφισβητεί ο Νοτιοαφρικανός Freddy Blom, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έκλεισε τα 116 στις 8 Μαΐου.Η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο είναι η Kane Tanaka από την Ιαπωνία, που τον Ιούνιο θα γίνει 117 ετών. Ο Weighton «πέθανε ήσυχα στον ύπνο του» μέσα στο σπίτι του στο Alton, στα νοτιοδυτικά του Λονδίνου, ανέφερε η οικογένειά του.

https://instagram.com/p/B-mhLEjgsOZ/

Ο Bob Weighton γιόρτασε τα τελευταία γενέθλιά του στις 29 Μαρτίου σε καραντίνα λόγω της πανδημίας, για την οποία σχολίασε ότι «ο κόσμος έχει κάπως αναστατωθεί». Αρνήθηκε όμως να δεχτεί μια ευχετήρια κάρτα από τη βασίλισσα Ελισάβετ, αφενός επειδή του είχε ήδη στείλει τουλάχιστον 10 τα προηγούμενα χρόνια και αφετέρου επειδή το έξοδο θα το επωμίζονταν οι Βρετανοί φορολογούμενοι. Ο Weighton γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1908 σε μια πολυμελή οικογένεια. Είχε έξι αδέλφια και απέκτησε τρία παιδιά, 10 εγγόνια και 25 δισέγγονα.