UPDATE #NOW

Γιατί τις τελευταίες ώρες το Instagram έχει "μαυρίσει" - Μια κενή εικόνα τα λέει όλα


Μάρθα Κουμπάνη

2 Ιουνίου 2020

Γιατί τις τελευταίες ώρες το Instagram έχει "μαυρίσει" - Μια κενή εικόνα τα λέει όλα

Για έβδομη ημέρα οι ΗΠΑ παραμένουν στο απόλυτο χάος από τις βίαιες διαδηλώσεις στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της χώρας, με αφορμή την δολοφονία του Aφροαμερικανού George Floyd από αστυνομικό.

Eκτός από τις διαδηλώσεις, τα social media έχουν πάρει και αυτά φωτιά, με εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες να παίρνουν θέση ενάντια στον ρατσισμό και την αστυνομική βία.

Λένε, πως μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Κι όμως μια εντελώς κενή, μαύρη εικόνα έχει καταφέρει τις τελευταίες ώρες να πεί τα πάντα για το ρατσισμό, τη βία και το θάνατο ενός αθώου.
Το Instagram έχει "μαυρίσει", αφού όλοι μοιράζονται την κατάμαυρη φωτογραφία με το hashtag #blacklivesmatter και #blackouttuesday.

Ανάμεσα σε εκείνους που μοιράστηκαν την μαύρη εικόνα βρίσκονται και πολλοί διάσημοι σταρ.

https://instagram.com/p/CA7FMcSDM82/

Η ιδέα του Blackout Tuesday ξεκίνησε από τη μουσική βιομηχανία: δύο στελέχη είχαν την ιδέα να σταματήσει οποιαδήποτε εργασία στον χώρο για σήμερα, σε ένδειξη συμπαράστασης στο κοινωνικό κίνημα Black Lives Matter που μάχεται τη ρατσιστική συστημική βία.

https://instagram.com/p/CA7F38nJZWS/

Πρόκειται για δύο γυναίκες, την Jamila Thomas και την Brianna Agyemang, που σε ανακοίνωσή τους είπαν ότι «η μουσική βιομηχανία είναι μια βιομηχανία πολλών εκατομμυρίων. Μια βιομηχανία που επωφελείται από τη Μαύρη Τέχνη. Αποστολή μας είναι να αναλάβει τις ευθύνες της στο σύνολό της η μουσική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων εταιρειών και των συνεργατών τους που επωφελούνται από τις προσπάθειες, τους αγώνες και τις επιτυχίες των μαύρων».

https://instagram.com/p/CA7EUYmD0ZD/https://instagram.com/p/CA6_BRTpxPE/

Μαλιστα εταιρείες όπως το Spotify, Live Nation, Apple, TikTok και πολλές από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές του κόσμου, δήλωσαν ότι σήμερα, Τρίτη, θα σταματούσαν τις εργασίες τους, από σεβασμό στις διαδηλώσεις που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του George Floyd.

https://instagram.com/p/CA7BGf2FIJP/