UPDATE #NOW

Ο Bill και η Jill Calderon, 100 χρονών και 76 χρόνια παντρεμένοι, έφυγαν από τη ζωή με δύο εβδομάδες διαφορά εξαιτίας του κορωνοϊού


The Jennettes

15 Ιουνίου 2020

Ο Bill και η  Jill Calderon, 100 χρονών και 76 χρόνια παντρεμένοι, έφυγαν από τη ζωή με δύο εβδομάδες διαφορά εξαιτίας του κορωνοϊού

Ο Ron Calderon εξομολογείται ότι οι 100χρονοι γονείς του, ο Bill και η Jill Calderon, ήταν στην καλύτερη τους φάση εδώ και χρόνια αφού μετακόμισαν σε γηροκομείο του Rhode Island, τον Μάρτιο.

“Και οι δύο φαίνονταν υπέροχοι", είπε ο Ron. Αλλά η αγωνία της οικογένειας μεγάλωσε όταν ο κορωνοϊός έπληξε το γηροκομείο λίγες εβδομάδες αργότερα. Ο Bill ήταν ο πρώτος που διαγνώστηκε με τον ιό. Η Jill, η οποία είχε Αλτσχάιμερ και μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο με τον σύζυγό της, βγήκε κι αυτή θετική λίγο αργότερα.

jenny.gr

«Τελικά, τους είδαμε μέσω του FaceTime και ήταν απαίσιο», θυμάται ο Ron. "Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έβλεπα τους γονείς μου τόσο εξουθενωμένους, ο πατέρας μου μόλις που μπορούσε να μου απαντήσει στο τηλέφωνο. Νομίζω ότι το μόνο που ήθελαν να κάνουν ήταν να γυρίσουν σπίτι."

Ο Bill - ένας βετεράνος που πολέμησε τόσο στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο όσο και στον Πόλεμο της Κορέας - πέθανε από επιπλοκές του κορωνοϊού στις 6 Μαΐου. Δύο εβδομάδες αργότερα, μια νοσοκόμα κράτησε το χέρι της Jill και στις 20 Μαΐου ακολούθησε τον σύζυγό της.

"Υπάρχει μια απελπισία που νιώθεις όταν δεν μπορείς να δεις αυτά τα δύο άτομα με τα οποία έχεις ζήσει για 72 χρόνια", λέει ο Ron για τους γονείς του. «Ήταν όλη μου η ζωή».