UPDATE #NOW

Μεγάλος Περίπατος: Ποιοι δρόμοι αλλάζουν κατεύθυνση- Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι εναλλακτικές διαδρομές


The Jennettes

30 Ιουνίου 2020

Μεγάλος Περίπατος: Ποιοι δρόμοι αλλάζουν κατεύθυνση- Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι εναλλακτικές διαδρομές

O Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας μεταμορφώνει την πόλη σταδιακά και προκαλεί αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά τη Βασιλίσσης Όλγας και την Πανεπιστημίου, η πεζοδρόμηση συνεχίστηκε και στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Πλέον, παραμένουν τρεις λωρίδες για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα για την αποκλειστική κίνηση των λεωφορείων. Επιπλέον, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως θα δημιουργηθεί εσοχή για στάση λεωφορείων.

Οι δρόμοι που αλλάζουν κατεύθυνση κυκλοφορίας και οι επιπλέον ρυθμίσεις από Ιούλιο

Όπως είχε ανακοινωθεί, θα λειτουργήσουν και αντιδρομήσεις στο τμήμα της Καραγιώργη Σερβίας από την πλατεία Συντάγματος έως την οδό Βουλής, αλλά και στο τέρμα της Κολοκοτρώνη, κάτι το οποίο σε πρώτη φάση δεν έγινε ενώ επιπλέον κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένεται να εφαρμοστούν στο κέντρο της Αθήνας και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Το προηγούμενο διάστημα, αντίστοιχες παρεμβάσεις υλοποιήθηκαν και στις οδούς Βασιλίσσης Όλγας, Πανεπιστημίου και Ηρώδου Αττικού, οι οποίες ωστόσο προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις, λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης που προκλήθηκε. Επιπρόσθετα, στην παρούσα φάση της σταδιακής εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του «Μεγάλου Περιπάτου», δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα η αποκλειστική χρήση των ΜΜΜ στις νέες λωρίδες κυκλοφορίας.

Οι λεωφορειο-λωρίδες θα ενεργοποιηθούν σύντομα, όταν η κυκλοφορία προσαρμοστεί στις νέες ρυθμίσεις, ταυτόχρονα με τη λειτουργία αρκετών νέων οργανωμένων χώρων και θέσεων αναμονής ταξί. Την ίδια στιγμή, ο δήμος Αθηναίων προτείνει εναλλακτικές διαδρομές, με στόχο τη διευκόλυνση της μετακίνησης των οδηγών.

Ειδικότερα, όσοι κινούνται από τις βορειοδυτικές περιοχές με κατεύθυνση την Ομόνοια, την Πατησίων και την Κυψέλη, καλούνται να επιλέξουν τη διέλευση μέσω της Ακαδημίας, της διαδρομής Πειραιώς-Χαμοστέρνας-Καλλιρρόης και της Αλεξάνδρας.