UPDATE #NOW

Ο Hachiko του Περού: Η συγκινητική ιστορία ενός σκύλου, που περιμένει καθημερινά έξω από το νοσοκομείο το αφεντικό του


The Jennettes

9 Ιουλίου 2020

Ο Hachiko του Περού: Η συγκινητική ιστορία ενός σκύλου, που περιμένει καθημερινά έξω από το νοσοκομείο το αφεντικό του

Η ιστορία του κινηματογραφικού Hachiko θα αποτελεί πάντα το κριτήριο της αφοσίωσης και της αληθινής αγάπης στον κόσμο. 

Ωστόσο, η πραγματικότητα απέδειξε ότι υπάρχουν κι έξω γύρω μας παραδείγματα πιστής συντροφικότητας με πολύ πρόσφατη την ιστορία του Firu, ενός σκύλου, που περιμένει το αφεντικό του καθημερινά έξω από το νοσοκομείο. Ο Firu κάθεται από το πρωί μέχρι το βράδυ έξω από την κλινική, που νοσηλεύεται ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος έχει διαγνωσθεί με κορωνοϊό. 

Ο Firu, όπως ονομάστηκε από έναν νοσηλευτή, μένει έξω από νοσοκομείο εδώ και μέρες και έχει κερδίσει ήδη τις καρδιές όλου του προσωπικού καθώς και των υπόλοιπων επισκεπτών. «Φαίνεται ότι ο ιδιοκτήτης του ήρθε εδώ και νοσηλεύεται γιατί έχει τον κορωνoϊό και ο σκύλος προφανώς τον περιμένει, έτσι με κάποιους φίλους, ψάχνουμε τρόπους συνεργασίας, όπως να του αγοράσουμε μερικά ρούχα και φαγητό», αναφέρει μία από τις εργαζόμενες του νοσοκομείου, η Γκιζέλα Μοδραγκόν.

Η συγκινητική ιστορία από το Περού αποδεικνύει πως καμιά φορά, η ζωή επιβεβαιώνει τα κινηματογραφικά σενάρια. Ο Firu στέκεται εκεί, περιμένοντας να φύγει μια μέρα μαζί με το αφεντικό του για το σπίτι και ώσπου αυτό να συμβεί, ο ίδιος αρνείται να επιστρέψει πίσω. Πολλοί περαστικοί τού φορούν ακόμη και ρούχα για να τον προστατεύσουν από το κρύο που επικρατεί αυτό το διάστημα, στη Λίμα. 

Η ιστορία του έχει ήδη συγκινήσει τους ντόπιους αλλά και όσους διαβάζουν την ιστορία του, που θυμίζει μόνο ταινία.