UPDATE #NOW

Η πρώτη συγκλονιστική συναυλία της Φωτεινής Βελεσιώτου μετά την πανδημία, που μας καθήλωσε


Έλενα Κρητικού

17 Ιουλίου 2020

Η πρώτη συγκλονιστική συναυλία της Φωτεινής Βελεσιώτου μετά την πανδημία, που μας καθήλωσε

Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να είναι διαφορετικό, αλλά όπως φαίνεται, δεν στερείται καθόλου σε μαγεία από τα προηγούμενα. Η απόδειξη αυτού ήρθε μέσα από τη νέα συναυλιακή πραγματικότητα που εγκαινιάστηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από την εξαιρετική Φωτεινή Βελεσιώτου. Η εμπειρία απολαυστική, όπως άλλωστε κάθε συναυλία στην Τεχνόπολη, μας συνεπήρε από τα πρώτα λεπτά και έκανε τη βραδιά να ξεχειλίσει από συναίσθημα στην πρώτη συναυλιακή εμπειρία μετά τον κορωνοϊό. 

Η ξεχωριστή φωνή της Φωτεινής Βελεσιώτου ενώθηκε με εκείνη του Βασίλη Προδρόμου, που ξεχώρισε από τη συμμετοχή του στο soundtrack της ελληνικής κινηματογραφικής «Ευτυχίας» και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό και ασύγκριτο. Το καλωσόρισμα της τραγουδίστριας ήταν πολύ θερμό από τη δήλωση και μόνο, πως δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει στο κοινό της μια αγκαλιά!

jenny.gr
jenny.gr

Με φωνή γεμάτη θαλπωρή, ζεστασιά και συναίσθημα, η Φωτεινή πήρε στα χέρια της το μικρόφωνο και μας μετέφερε σε εποχές «Ω, που θυμίζουν Καίσαρα», καλώντας μας μέσα από το εξαιρετικά μελωποιημένο ποίημα του Γεώργιου Βιζυηνού, που μας ταξίδεψε 140 χρόνια πίσω, «να μοιραστούμε τραγούδια και να ανοίξουν οι ψυχές μας». Και η αλήθεια είναι πως δεν άργησε να τα καταφέρει αφού από τα πρώτα μόλις λεπτά, αφεθήκαμε στη μαγεία της κάθε νότας. 

Σιγοψιθυρίζοντας μαζί της πως τα «καλοκαίρια μικρά κι ατέλειωτοι οι χειμώνες», έχοντας στο μυαλό μας προφανώς τον φετινό χειμώνα, ταξιδέψαμε μέσα από τη φωνή της, μεταξύ άλλων, στη φωνή της Σωτηρίας Μπέλλου και αυτομάτως, αισθανθήκαμε ρίγη στην ψυχή. Η συνέχεια έκρυβε πολλές ακόμη μουσικές εκπλήξεις με τη μοναδική φιγούρα της Φωτεινής Βελεσιώτου πάνω στη σκηνή, που σου γεννά τα πιο ειλικρινή συναισθήματα. 

jenny.gr

Ταξιδεύοντας σε εποχές νοσταλγικές και φωνές γνώριμες, οικείες και αγαπημένες, η βραδιά λεπτό προς λεπτό αποκτούσε μια δυναμική, που μόνο η Τεχνόπολη ξέρει να δημιουργεί. Ένα ακόμη σημείο που ξεχωρίσαμε από την πρώτη συναυλία, ήταν η στιγμή όπου στη σκηνή «αγρίεψαν οι μέλισσες»! Η συγκλονιστική ερμηνεία που έχουμε συνηθίσει να ακούμε στην ομότιτλη σειρά, απογείωσε τη βραδιά και όσα νιώσαμε κάτω από τον έναστρο ουρανό. 

jenny.gr

Ο κόσμος δεν σταμάτησε στιγμή να χειροκροτεί στη συναυλία όπου κυριάρχησαν οι αισθήσεις. «Τα Μανίκια» σε μουσική της Δόμνας Κουντούρη και στίχους του Γιώργου Κεμερλή ήταν μία από τις ωραιότερες μουσικές στιγμές της βραδιάς όπως και τα αγαπημένα λαϊκά, που έχει πάντα στο πρόγραμμα της η Φωτεινή Βελεσιώτου, όπως τα «Μη μου ξαναφύγεις πια», «Δε λες κουβέντα» αλλά και το τραγούδι μέσα από το οποίο τη λάτρεψα, τα «Διόδια».

Η πρώτη και ταυτόχρονα πρωτόγνωρη συναυλιακή εμπειρία μετά την πανδημία απέδειξε πως όλα μπορούμε να τα απολαμβάνουμε όπως πριν, αρκεί να επιδεικνύουμε την απαραίτητη ατομική ευθύνη και συνέπεια. Ο χώρος της Τεχνόπολης είχε λάβει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και τα σωστά μέτρα προστασίας ώστε να νιώσουμε όλοι το αίσθημα της ασφάλειας που ορίζει η εποχή.

jenny.gr

Ειλικρινά, εάν σκέφτεστε πως είναι λίγο ριψοκίνδυνο να κλείσετε το εισιτήριο σας για την αγαπημένη σας συναυλία, να ξέρετε πως θα αισθανθείτε πολύ προστατευμένοι με τη μάσκα προστασίας κατά την είσοδό σας στον χώρο αλλά και στα ειδικά προσαρμοσμένα στις νέες συνθήκες, καθίσματα. Η υποχρεωτική απόσταση μεταξύ των θεατών, οι αριθμημένες ανά δύο θέσεις και η ολοκληρωτική απουσία όρθιων θεατών, εξασφάλισαν το ιδανικό κλίμα, που μας κάνει να ανυπομονούμε να κλείσουμε το επόμενο εισιτήριο μας εκεί. 

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών στη Μουσική Τεχνόπολη μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου 2020 και εξασφαλίστε τη θέση σας ηλεκτρονικά από το δίκτυο της Viva για μια μοναδική εμπειρία σαν και τη δική μας! 

Photo Credits: Θοδωρής Μάρκου