UPDATE #NOW

Πρώτη μέρα στο σχολείο: «Χτύπησε» το πρώτο κουδούνι της φετινής διαφορετικής σχολικής χρονιάς


The Jennettes

14 Σεπτεμβρίου 2020

Πρώτη μέρα στο σχολείο: «Χτύπησε» το πρώτο κουδούνι της φετινής διαφορετικής σχολικής χρονιάς

Επιστροφή στα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά σε μια νέα πραγματικότητα. Με μάσκες για όλους και απουσίες για όσους δεν τους φορούν.

Τα σχολεία άνοιξαν σήμερα (14.09.2020) αλλά το φετινό πρώτο κουδούνι είναι διαφορετικό από κάθε άλλο. Η πανδημία που προκαλεί ο κορωνοϊός αλλάζει τα δεδομένα στα σχολεία, την καθημερινότητα παιδιών και εκπαιδευτικών. Γιατί επιβάλλει μάσκα στους πάντες, αποστάσεις, σχολαστικό καθαρισμό των χεριών, των τάξεων και του εξοπλισμού.

Η πρώτη μέρα στο σχολείο θα έχει στο επίκεντρό της τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ακολουθούν τα παιδιά. Οι εκπαιδευτικοί είναι επιφορτισμένοι με την επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και γενικότερα των μέτρων προστασίας και πρόληψης, που έχει καθορίσει ο ΕΟΔΥ. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη χρήση της μάσκας. Από τους ειδικούς έχει τονιστεί ότι κανένα μέτρο από μόνο του δεν αρκεί και πρέπει να υπάρχουν πολλά μέτρα σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να πετύχει ο σκοπός του περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.