UPDATE #NOW

«Σιγά μη φοβηθώ»: Το μήνυμα που φωτίζει τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση λίγο πριν τη δίκη της Χρυσής Αυγής


The Jennettes

5 Οκτωβρίου 2020

«Σιγά μη φοβηθώ»: Το μήνυμα που φωτίζει τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση λίγο πριν τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στέλνει το πιο δυνατό μήνυμα λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, που θα γίνει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου. 

Μέρος του κτιρίου της Στέγης φιλοξενεί από το απόγευμα της Κυριακής το μήνυμα "Σιγά μη φοβηθώ", που αποτελεί τους στίχους από το τραγούδι του Γιάννη Αγγελάκα, που είχε διασκευάσει ο Παύλος Φύσσας. Η φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του Ιδρύματος, στο facebook γράφει μόνο μία ημερομηνία... «7/10/2020». 

Ανάλογη δράση σημειώνεται και στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη. Το μήνυμα στον Λευκό Πύργο και το Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη, γράφει: «Δεν είναι αθώοι - Οι ναζί στη φυλακή». Η συγκεκριμένη δράση ανήκει στην Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης ενώ την Τετάρτη, που θα ανακοινωθεί η απόφαση, υπάρχει κάλεσμα για μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών.   

H ώρα της ετυμηγορίας για μια ιστορική ποινική υπόθεση πλησιάζει, καθώς την Τετάρτη στις 11 το πρωί το Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων πρόκειται, εκτός απροόπτου, να ανακοινώσει την απόφαση του για την Χρυσή Αυγή, μία δίκη που αντίστοιχη της δεν έχει υπάρξει σε παγκόσμιο επίπεδο στη σύγχρονη ιστορία. Η απόδοση δικαιοσύνης ασφαλώς, πρωτίστως αφορά τα θύματα της βίας και του μίσους αλλά αφορά και κάθε μέλος της κοινωνίας. Για να διαβάσετε αναλυτικά για το χρονικό της δίκης, που συγκλόνισε την Ελλάδα, πατήστε εδώ

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Facebook/ Στέγη Ιδρύματος Ωνάση / Οnassis Cultural Centre Athens