UPDATE #NOW

Ο εύκολος τρόπος για να κλειδώνετε και να ξεκλειδώνετε το smartphone σας μόνο με τη φωνή σας


The Jennettes

20 Οκτωβρίου 2020

Ο εύκολος τρόπος για να κλειδώνετε και να ξεκλειδώνετε το smartphone σας μόνο με τη φωνή σας

Με τα smartphones να εκσυγχρονίζονται όλο και περισσότερα, χαρακτηριστικά όπως το να τα ενεργοποιούμε χρησιμοποιώντας το πρόσωπό μας, μέσα από τη λειτουργία face detection, ή το να τα ξεκλειδώνουμε απλά και μόνο με τη φωνή μας, δεν μας κάνουν πλεόν εντύπωση.

Και μιας που αναφέραμε το ξεκλείδωμα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είτε χρησιμοποιούν κλείδωμα για το κινητό τους συνέχεια, είτε το ενεργοποιούν μόνο όταν πρόκειται να βγουν από το σπίτι, μια διαδικασία όμως που παίρνει λίγο χρόνο και είναι και κάπως βαρετή.

Κάτι που μπορείτε να αλλάξετε, εάν διαθέτετε smartphone με android λογισμικό, αφού σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να κλειδώνετε το κινητό σας τηλέφωνο απλά και μόνο με τη φωνή σας.

Το συγκεκριμένο feature σάς το παρέχουν οι android συσκευές όταν βρίσκεστε σε μέρη που θεωρούνται trusted locations, όπως για παράδειγμα το σπίτι σας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε για να το ενεργοποιήσετε, είναι να πάτε στα settings και εκεί να επιλέξετε το Security or Lock Screen and Security > Smart Lock, όπου θα βρείτε 4 επιλογές κλειδώματος, ανάμεσά τους και το voice match!