UPDATE #NOW

Από την Kate Moss μέχρι τον Idris Elba: Γιατί όλο και περισσότεροι celebrities δημοσιεύουν φωτογραφίες με κλειστά μάτια;


The Jennettes

21 Οκτωβρίου 2020

Από την Kate Moss μέχρι τον Idris Elba: Γιατί όλο και περισσότεροι celebrities δημοσιεύουν φωτογραφίες με κλειστά μάτια;

Το τελευταίο διάστημα, το Instagram κατακλύζεται από ασπρόμαυρες φωτογραφίες διασήμων που ποζάρουν με κλειστά μάτια. Ανάμεσα στους celebrities που προχωρούν σε τέτοιες δημοσιεύσεις, είναι και η Kate Moss, η Kylie Minogue, o Idris Elba. Αναρωτηθήκατε όμως, γιατί συμβαίνει αυτό; 

Ο λόγος είναι πολύ ιδιαίτερος και συγκεκριμένος και μεταφέρει ένα δυνατό μήνυμα. Τα διάσημα πορτρέτα με τα "μάτια ερμητικά κλειστά", είναι μέρος μίας νέας καμπάνιας που παροτρύνει το κοινό να βρει μία στιγμή μέσα στη μέρα προκειμένου να πάρει μερικές χαλαρωτικές ανάσες, φροντίζοντας για την ψυχική του υγεία. Ο Βρετανός φωτογράφος, Ray Burmiston βρίσκεται πίσω από αυτή την εξαιρετική δουλειά, που υπενθυμίζει σε όλους μας, ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από να είμαστε ψυχικά υγιείς. 

jenny.gr
Moss

Photo Credits: Ray Burmiston

Ανάμεσα στις λήψεις που ξεχωρίσαμε, εκείνη της Kate Moss, η οποία κάθεται σε μια πολυθρόνα με τα μάτια κλειστά, φροντίζοντας να αφιερώσει στον εαυτό της μερικά λεπτά ξεκούρασης και παύσης από την έντονη καθημερινότητα. Τα έσοδα από τις φωτογραφίες θα διατεθούν για καλό σκοπό, στον φιλανθρωπικό οργανισμό ψυχικής υγείας, Mind, που διοργανώνει μία από τις πιο σημαντικές εικονικές εκθέσεις εν όψει της πανδημίας του Covid- 19, με τίτλο: "Take a Moment".

jenny.gr

Photo Credits: Ray Burmiston

Πάνω από 250 διάσημες προσωπικότητες μοιράστηκαν στο Instagram, μία χαλαρωτική τους στιγμή μέσα στην ημέρα, όπου την αφιερώνουν αποκλειστικά στον εαυτό τους.

https://instagram.com/p/CGkKtEqjWPF/

Ο Idris Elba αγγίζει το πρόσωπό του σαν να τραβάει μακριά την κούραση που προκύπτει από τις καθημερινές υποχρεώσεις ενώ η Kylie Minogue μπορεί να έχει κλειστά τα μάτια της, αλλά φροντίζει να χαρίσει το καλύτερο της χαμόγελο στην κάμερα!

Πολλές από τις φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί την τελευταία δεκαετία από τον Ray όταν ο ίδιος είχε ζητήσει από τα άτομα πίσω από την κάμερα του να κλείσουν τα μάτια τους για λίγα δευτερόλεπτα με σκοπό να αφεθούν καλύτερα στον φακό. Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα χρησιμοποιήθηκε σήμερα για τον καλύτερο σκοπό και η διαδικτυακή έκθεση, που είναι ανοιχτή στο κοινό, από χθες, Τρίτη, μεταφέρει το πιο δυνατό μήνυμα που δεν είναι άλλο από το παρακάτω: "Σε όλο αυτό, είμαστε μαζί"! 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/  hollywilloughby